ΠΟΙΑ ΨΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ; ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΙΑ;


Όταν ετοιμάζεις ψάρι στο σπίτι, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι το… ζήτημα με τα κόκκαλα. Κάποια ψάρια είναι ιδανικά για μικρά παιδιά ή άτομα που δεν τα πάνε καλά με το καθάρισμα, ενώ άλλα θέλουν περισσότερη προσοχή στο φάγωμα. Ας δούμε, λοιπόν, ποια ψάρια θεωρούνται «εύκολα» και ποια «δύσκολα».

ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ

Αυτά είναι τα πιο φιλικά για όλους, γιατί έχουν ξεκάθαρο “κεντρικό” κόκκαλο και ελάχιστα μικρά.

  • Λαβράκι
  • Τσιπούρα
  • Φαγκρί
  • Σολομός (μαλακό ψαχνό, με λίγα μεγάλα κόκκαλα)
  • Μπακαλιάρος φρέσκος
  • Σφυρίδα
    Είναι ψάρια που καθαρίζονται εύκολα, γι’ αυτό τα προτιμούν πολλοί για ψητά ή φιλεταρισμένα.

ΨΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ

Εδώ θέλει λίγη προσοχή, γιατί έχουν πολλά “τριπλά” και λεπτά κοκαλάκια.

  • Γαύρος
  • Σαρδέλα
  • Κολιός
  • Γόπα
  • Μαρίδα
  • Κολιτσίνια
    Αυτά τα ψάρια είναι νόστιμα και οικονομικά, αλλά χρειάζονται πιο προσεκτικό καθάρισμα όταν τρώγονται μεγάλα.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ;

Στα πολύ μικρά ψάρια, όπως:

  • μαρίδα,
  • γαύρος,
  • αθερίνα,

τα κόκκαλα είναι τόσο λεπτά που ψήνονται και μαλακώνουν, οπότε τρώγονται κανονικά ολόκληρα, χωρίς να χρειάζεται να τα αφαιρέσεις. Βέβαια, αν κάποιο άτομο έχει ευαισθησία ή είναι μικρό παιδί, μπορείς απλώς να βγάλεις τη ραχοκοκαλιά – γίνεται εύκολα με ένα απλό τράβηγμα.

Αν θέλεις εύκολη και γρήγορη επιλογή χωρίς άγχος, προτίμησε ψάρια με λίγα κόκκαλα. Αν όμως θες νοστιμιά και τηγανητό στη στιγμή, τα μικρά ψαράκια είναι ανίκητα, αφού τρώγονται σχεδόν ολόκληρα και προσφέρουν πλούσια γεύση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ