SOS: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΓΑΚΙΑ
ΒΡΩΜΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ
Τα παγάκια που φτιάχνονται από νερό βρύσης χαμηλής ποιότητας ή μολυσμένο νερό μπορούν να περιέχουν βακτήρια, ιούς ή χημικές ουσίες. Όταν το νερό παγώνει, τα μικρόβια δεν καταστρέφονται, αλλά απλώς «κοιμούνται» και ενεργοποιούνται ξανά όταν το παγάκι λιώσει.
ΜΗ ΚΑΘΑΡΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ
Οι θήκες παγοκύβων και οι καταψύκτες που δεν καθαρίζονται συχνά συγκεντρώνουν βακτήρια και μούχλα. Έτσι, κάθε φορά που γεμίζεις τη θήκη, αυτά τα μικρόβια μεταφέρονται στο παγάκι και τελικά στο ποτό σου.
ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΡΟΦΕΣ
Στον καταψύκτη μπορεί να υπάρχουν ανοιχτές συσκευασίες κρέατος ή ψαριών. Τα υγρά που στάζουν μπορούν να μολύνουν τις θήκες με επικίνδυνα βακτήρια, όπως η σαλμονέλα ή το E.coli.
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ
Σε πολλές χώρες, το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο. Τα παγάκια σε ποτά εστιατορίων ή μπαρ μπορεί να έχουν φτιαχτεί από αυτό το νερό, προκαλώντας τροφική δηλητηρίαση ή διάρροια.
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΣ
Χρησιμοποίησε εμφιαλωμένο νερό για παγάκια στο σπίτι, πλένε τις θήκες συχνά με ζεστό νερό και σαπούνι και καθάριζε τον καταψύκτη. Στα ταξίδια, απόφυγε τα παγάκια αν δεν είσαι σίγουρος για την ποιότητα του νερού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου