ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ STRIKERS


Οι πιτσιρικάδες  Strikers ενθουσιάζουν με τις επιδόσεις τους αλλά και την κοινωνική τους ευαισθησία στέλνοντας μηνύματα για την αξία της προσφοράς και της ανθρωπιάς.

Η κοινωνική ευαισθησία και η εκπαίδευση μικρών παιδιών προκειμένου μέσα από τον αθλητισμό να μάθουν τη σημαντικότητα της έννοιας κοινωνική ευαισθητοποίηση είναι ο στόχος του εμπνευστή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου για παιδιά κ. Γιάννη Μαλέογλου.

Πριν από περίπου πέντε χρόνια ο πρόεδρος των Strikers δημιούργησε την Ακαδημία Ποδοσφαίρου με στόχο να φέρει πιο κοντά παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών στο εθνικό μας σπορ, το ποδόσφαιρο. Για τον κ. Μαλέογλου τα παιδιά μαθαίνουν εκτός από ποδόσφαιρο, να λειτουργούν ως ομάδα, να σκέφτονται δημιουργικά.

«Είναι το κατεξοχήν προσδιοριστικό και αγαπημένο σπορ των Ελλήνων και όπως φαίνεται αυτό δε θα αλλάξει. Αντίθετα, όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια, το ποδόσφαιρο κερδίζει συνεχώς έδαφος ειδικότερα στις μικρές ηλικίες με αγόρια αλλά και κορίτσια να θέλουν να ασχοληθούν με αυτό», λέει ο Θεσσαλονικιός οικονομολόγος και πρόεδρος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Strikers Γιάννης Μαλέογλου.



«Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου ειδικότερα τα τελευταία χρόνια οργανώνονται, εξελίσσονται και παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους νεαρούς και νεαρές επίδοξους και επίδοξες ποδοσφαιριστές», σημειώνει ο κ. Μαλέογλου.

«Είναι εκτόνωση για τα μικρά παιδιά, μαθαίνουν να αθλούνται, να ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, να συνεργάζονται, να καταλαβαίνουν τη σημασία της ομάδας. Μικρά μαθήματα ζωής, βασικά όμως για την περαιτέρω εξέλιξηή τους καθώς μεγαλώνουν. Δεν είναι τυχαίο το ότι η Ακαδημία Ποδοσφαίρου που δημιούργησα με πολύ αγάπη, όντας και ο ίδιος πατέρας μετά ήδη έξι χρόνια παρουσίας και πάμε δυναμικά για να γράψουμε παρέα με τους πιτσιρικάδες μας τη δική μας ιστορία», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Strikers 

«Η περίοδος της καραντίνας μπορεί να λειτούργησε περιοριστικά για όλους μας όμως επιτέλους πριν λίγες μέρες ήρθε η στιγμή που τα παιδιά μπήκαν ξανά στο γήπεδο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας», σημειώνει.

Strikers και Κοινωνική δράση σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παπανικολάου

Όπως σημειώνει ο κ. Μαλέογλου το τέλος της σεζόν 2019 – 2020 βρήκε την χώρα σε κατάσταση καραντίνας λόγω του ιού COVID – 19 και φυσικά τα πάντα άλλαξαν.

"Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της χώρας έδωσαν μεγάλη μάχη και τα κατάφεραν. Θέλοντας να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αποφασίσαμε να κάνουμε μία μεγάλη προσφορά προς τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Συγκεκριμένα, προσφέραμε δωρεάν συνδρομή για την επόμενη σεζόν (2020 – 2021) για όλα τα παιδιά των εργαζομένων στο Νοσοκομείο! Παράλληλα, ¨τρέξαμε¨ και μία διαδικτυακή καμπάνια με παιδιά της Ακαδημίας να σχηματίζουν με τα χέρια του καρδιές".



Οι strikers δεν σταματούν εδώ καθώς δεν άφησαν την Καρδίτσα… αβοήθητη!

Συγκέντρωσαν ρούχα, τρόφιμα κι όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για το κοινωνικό παντοπωλείο της Καρδίτσας.  Οι μικροί ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη καρδιά και δεν σταματούν να το δείχνουν με τις πράξεις τους. 

Η φιλανθρωπία και το έργο των πιτσιρικάδων ποδοσφαιριστών 

"Εκμεταλλευόμενοι τους στενούς δεσμούς με την Ιταλία ζητήσαμε από τον κ. Bruno Redolfi να μας φέρει μία φανέλα της Πάρμα υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές της. Την φανέλα αυτή την παραχωρήσαμε στο Charity idols προκειμένου να μπει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεντρώθηκε το ποσό των 150€ το οποίο δόθηκε σε ένα νεαρό παλικάρι που χρειαζόταν άμεσα εγχείρηση. Παρόμοια κίνηση θα επαναληφθεί και στο μέλλον", σημειώνει ο Πρόεδρος των Strikers.

Ποδοσφαιριστές με... οικολογική δράση

"Μοιράσαμε στους αθλητές μας καλαμάκια από μπαμπού προκειμένου να αρχίσουν να έρχονται σε επαφή με ποιο eco – friendly λύσεις και να καταργήσουν σιγά σιγά τα πλαστικά" λέει ο κ. Μαλέογλου και καταλήγει.

«Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα, σεβασμό στους γονείς και στα παιδιά και ευτυχώς συναντιόμαστε ξανά στο χώρο που τόσο πολύ αγαπάμε όλοι όσοι στηρίζουμε αυτή την ακαδημία, το γήπεδό μας».

 

Σχόλια