Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΕΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ... ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Strikers στην Πυλαία για πιτσιρικάδες από τεσσάρων έως δώδεκα χρόνων κάνει παιχνίδι και παίζει... μπάλα. 

Ο αθλητισμός, η ανάγκη εκτόνωσης των παιδιών, η εκπαίδευσή τους σε πεδία όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι για πολλούς αποτελούν τη βάση που μπορεί να διαμορφώσει καθοριστικά το χαρακτήρα τους.

Το ποδόσφαιρο παραδοσιακά αποτελεί άλλωστε αγαπημένο σπορ για όλους και τα παιδιά αγόρια και κορίτσια από νεαρή ηλικία ξετρελαίνονται με  την ιδέα να παίξουν μπάλα, να σκοράρουν και να κάνουν καριέρα ως... ποδοσφαιριστές!


"Είναι το κατεξοχήν προσδιοριστικό και αγαπημένο σπορ των Ελλήνων και όπως φαίνεται αυτό δε θα αλλάξει, αντίθετα όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο κερδίζει συνεχώς έδαφος ειδικότερα στς μικρές ηλικίες με αγόρια αλλά και κορίτσια να θέλουν να ασχοληθούν με αυτό", λέει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Strikers Γιάννης Μαλέογλου.


"Είναι εκτόνωση για τα μικρά παιδιά, μαθαίνουν να αθλούνται, να ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, να συνεργάζονται, να καταλαβαίνουν τη σημασία της ομάδας. Μικρά μαθήματα ζωής, βασικά όμως για την περαιτέρω εξέλιξη τους καθώς μεγαλώνουν. Δεν είναι τυχαίο το ότι η Ακαδημία Ποδοσφαίρου που δημιούργησα με πολύ αγάπη, όντας και ο ίδιος πατέρας μετά ήδη έξι χρόνια παρουσίας και πάμε δυναμικά για να γράψουμε παρέα με τους πιτσιρικάδες μας τη δική μας ιστορία", λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ακαδημίας των Strikers.




"Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου ειδικότερα τα τελευταία χρόνια οργανώνονται, εξελίσσονται και παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους νεαρούς και νεαρές επίδοξους και επίδοξες ποδοσφαιριστές", σημειώνει ο κ. Μαλέογλου.



Η περίοδος της καραντίνας μπορεί να λειτούργησε περιοριστικά για όλους μας όμως επιτέλους ήρθε η στιγμή που όλα σιγά σιγά επανέρχονται στην κανονικότητα σημειώνει και υπογραμμίζει πως ευτυχώς όλα πια μπαίνουν και πάλι σε ένα κανονικό ρυθμό. "Έτσι ανοίγουν και πάλι οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, και βεβαίως με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας γα τα παιδιά και για την υγεία όλων. Χρειάζεται υπευθυνότητα και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Σίγουρα πιο πολύ έχει λείψει το παιχνίδι με τη μπάλα στους πιτσιρικάδες οι οποίοι περιμένουν πως και πως να επιστρέψουν με τη φανέλα και να σαρώσουν το γήπεδο. Είναι ωραίες, αισιόδοξες  εικόνες που πραγματικά γεμίζουν χαρά στα παιδιά, μαθαίνουν πολλά πράγματα μέσα από την ενασχόλησή τους και βέβαια και για τους γονείς που νιώθουν ότι έτσι δίνουν στα παιδιά τους μία σωστή βάση που ενδεχομένως κάποιους θα τους οδηγήσει γιατί όχι ακόμη και σε επαγγελματικά μονοπάτια. Ταλέντα υπάρχουν πάντα και η ομάδα των προπονητών που έχουμε ξέε να εντοπίζει και να ενισχύει τα παιδιά που το θέλουν ακόμη περισσότερο, που το βλέπουν με προοπτική. Γιατί έχει συμβεί από πιτσιρικάδες οκτώ και εννέα χρόνων να βλέπουμε τα πρώτα διαμαντάκια. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα, σεβασμό στους γονείς και στα παιδιά και ευτυχώς συναντιόμαστε ξανά στο χώρο που τόσο πολύ αγαπάμε όλοι όσοι στηρίζουμε αυτή την ακαδημία, το γήπεδό μας", καταλήγει ο κ. Μαλέογλου.

 


Σχόλια