Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΘΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!)
Προειδοποίηση: Μην τη διαβάσεις αν είσαι νηστικός.
Ή μάλλον... ναι, διάβασέ τη. Γιατί έχουμε την πιο απλή, νόστιμη, μυρωδάτη και feel-good συνταγή που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι:
“Γιατί δεν το έφτιαχνα τόσο καιρό;”
Αν ψάχνεις μια συνταγή που:
Γίνεται εύκολα
Μυρίζει "σπίτι"
Και κάνει όσους δοκιμάζουν να λένε “δώσε μου ΚΙ ΑΛΛΟ”…
Εδώ είσαι.
ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ;
ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα – ή 2 πολύ πεινασμένους)
-
1 κιλό πατάτες
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα (ή όποιο τυρί σε κάνει να λιγώνεσαι)
-
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα για το φινάλε
-
2 αυγά
-
Λίγο βούτυρο για το ταψί
-
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (αν είσαι ρομαντικός)
-
Και προαιρετικά: λίγη γαλοπούλα ή μπέικον ψιλοκομμένο, για την πικάντικη εκδοχή
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ (ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙΣ MASTER CHEF):
-
Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφλούδισέ τες και λιώσ’ τες όσο είναι ζεστές.
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά και τα τυριά. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
-
Αν θες, πρόσθεσε και τα “πικάντικα” υλικά σου (γαλοπούλα/μπέικον/φαντασία).
-
Βουτύρωσε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Άπλωσε το μείγμα, πασπάλισε από πάνω την μοτσαρέλα.
-
Ψήσε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να μοσχομυρίσει το σπίτι ολόκληρο.
BONUS ΕΠΙΠΕΔΟ:
Τρίψε και μια σκελίδα σκόρδο στον πουρέ.
Ή βάλε λίγη φρέσκια ρίγανη/θυμάρι για… παραμυθένια μυρωδιά Κυριακής.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ;
Κάθεσαι.
Παίρνεις κουτάλι (όχι πηρούνι – ΚΟΥΤΑΛΙ).
Και αφήνεις το λιωμένο τυρί να σου θυμίσει ότι η ζωή έχει γεύση.
ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.
ΕΥΚΟΛΗ, ΝΟΣΤΙΜΗ, ΚΑΙ ΛΙΓΟ... ΕΡΩΤΙΚΗ. (Μην το πεις στους καλεσμένους σου, αλλά θα το καταλάβουν.)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου