Μπύρα ή KAISER;

Καύσωνας πάλι σήμερα και το κρασί μάλλον περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πολλοί από εσάς θα αναζητήσουν μια;;;;;, ας πούμε μια….. κρύα μπύρα για να ξεδιψάσουν η να συνοδέψουν το πιάτο τους οπότε μια καλή pils είναι νομίζω ότι καλύτερο.

“KAISER” Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

Το στέμμα, από το 1976 που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, στις μπύρες Pils, ανήκει μόνο στον αυτοκράτορα.
Σύνθεση: Βύνη Κριθαριού από εκλεκτές ποικιλίες 100%, λυκίσκος, μαγιά και φυσικά νερό.
Αλκοολικός τίτλος: 5% Vol που ως γνησία Pils ο αλκοολικός τίτλος εδώ ηττάται κατά κράτος από την πικράδα του λυκίσκου.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4 Ο - 7 Ο C. Αν θέλετε να ξεμουδιάσετε την γλώσσα καθώς η μπύρα κερδίζει βαθμούς κελσίου από την θερμοκρασία του στόματος τολμήστε να την απολαύσετε 1-2 βαθμούς χαμηλότερα. Ο έντονος χαρακτήρας του λυκίσκου εδώ το αντέχει και σας ανταμείβει.

Στο μάτι: Το έντονο χρυσό χρώμα κυριαρχεί και διακόπτεται μόνο από τον έντονο στην αρχή αφρισμό που προσπαθεί να δημιουργήσει, εύκολα θα έλεγα, έναν λευκό μανδύα. Μετά το πέρας του εντόνου αφρισμού οι φυσαλίδες εκτονώνονται ομαλά για αρκετό χρόνο, αρκετό να σας συντροφεύσει μέχρι να αδειάσει το ποτήρι σας.

Στην μύτη και στο στόμα: Στην πρώτη επαφή με την μύτη το διοξείδιο του άνθρακα προσπαθεί να ξεγελάσει γαργαλώντας την μύτη ώστε να μην έρθει σε επαφή με το άρωμα της φρέσκιας βύνης. Η αλήθεια είναι ότι το καταφέρνει για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι ο αφρός να καθίσει στο ποτήρι. Έπειτα τα αρώματα της καβουρδισμένης βύνης κυριαρχούν σε τέτοιο βαθμό που ίσως θυμίσει και ψωμί από κριθάρι. Καθώς η μπύρα ακουμπά στον ουρανίσκο η πικράδα διακατέχει το στόμα. Αυτή η πικράδα προέρχεται κατευθείαν απ’ τη φημισμένη αναρριχώμενη ποικιλία λυκίσκου που καλλιεργείται κοντά στην Βοημική πόλη Saaz. Μάλιστα ο συνδυασμός μπαχαρικών και κίτρου καθηλώνει δίνοντας το σήμα κατατεθέν στην μπύρα Kaiser.

Στο μυαλό: Από το μυαλό δεν φεύγει εύκολα καθ όλη διάρκεια της ημέρας μιας και αποτελεί από τις πρώτες επιλογές της παρέας σε μπύρες pils ακόμη και για ένα γρήγορο φαγητό. Σίγουρα πολλές φορές θα αναζητήσετε στην γλώσσα ακόμη και αν έχετε να πιείτε μέρες ειδικά σε θερμοκρασίες σαν την σημερινή. Χωρίς βεβαία να μην μπορεί να σε συντροφεύει σε ένα μπαράκι με τους φίλους ακόμη και πολύ αργά.
Σε ποιο ποτήρι: Φυσικά σε ποτήρι τύπου pils. Κάθε τι άλλο θα «μαρμαρώσει» τον χαρακτήρα του αυτοκράτορα.

Σας περιμένει: Στο βαρέλι της, που όμως βρίσκεται δύσκολα, σε καφέ στην Αθήνα ή σε μεζεδοπωλεία η αν δεν βρείτε βαρελίσιες στο κλασικό μπουκάλι των 500ml με το χρυσό αλουμινόχαρτο που σκεπάζει και προστατεύει, μαζί με το σκουρόχρωμο χρώμα, τον κοιμώμενο αυτοκράτορα από το εχθρό της το φώς. Και λέμε βαρέλι γιατί οι βαρελίσιες μπύρες δίνουν τα καλυτέρα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Ο μεγάλος όγκος του βαρελιού ταλαιπωρεί λιγότερο τις πτητικές ενώσεις του λυκίσκου. Και μην ξεχνάμε οι μπύρες ακόμη και μετά την κατανάλωση είναι ζωντανοί οργανισμοί. Γενικά να προτιμάτε καλύτερα γυάλινα μπουκάλια από αλουμινένιους περιέκτες.

Συνδυάζεται με: Ποικιλίες κρεατικών, κρεατικών – πουλερικών τυριών, burger, αλλά και με σαλάτες με έντονες σάλτσες ως dressing κόκκινες αλλά και λευκές.

Στην τσέπη: Από 1,60- 2,00€ (τιμή φιάλης 500ml).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 89/100

Ο Καρύδας Δημήτρης είναι Οινολόγος που γυρίζει και όποιος γυρίζει μυρίζει, άρα δοκιμάζει και αφού δοκιμάζει πίνει και προτείνει, κρασιά αλλά και μπύρες. Μια δόκιμη θα σας πείσει λοιπόν με ανεβασμένη διάθεση μιας και το κρασί είναι ΠΑΡΕΑ και η μπύρα ΔΡΟΣΙΑ και τα δυο μαζί ταξίδι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ "ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ" ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: “ΚΑΡΠΟΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ” ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΣΟΥ ΕΜΜΟΝΗ!