ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

Του οινολόγου Δημήτρη Καρύδα

Ένα λευκό που άνετα χαρακτηρίζεται «ΜΕΓΑΛΟ», αρκεί να καταναλωθεί από 1 έως 3 χρόνια.

Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%

Αλκοολικός τίτλος: 13,5% Vol που όμως κρύβεται σωστά πίσω από την αρωματική νότα χωρίς να προκαλεί.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 9 Ο - 11 Ο C και θα τολμήσω να πω μετά από απογευματινό μπάνιο. (θερμόμετρο φιάλης για τον συγκεκριμένο οίνο απαραίτητο).

Στο μάτι: Ανοιχτό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες ενδεικτικό της φρεσκάδας και του εντόνου αρωματικού δυναμικού.

Στην μύτη και στο στόμα: Έντονα αρώματα κίτρινών φρούτων εσπεριδοειδών με κυρίαρχα το λεμόνι το πορτοκαλί και το λαίμ . Ο ανανάς είναι κυρίαρχος και πολλές φορές αγκαλιάζει αρμονικά την αρωματική παλέτα όλων των φρούτων. Η σάρκα ροδάκινου είναι παντού και η λεπτή ευχάριστη οξύτητα θυμίζει έντονα φρεσκοστιμενη φλούδα λεμονιού δίνοντας μεγάλη αρωματική επίγευση που προσπαθεί να μείνει κολλημένη όσο περισσότερο μπορεί στον ουρανίσκο.

Στο μυαλό: Το ταξίδι σε κάποιον τροπικό προορισμό η σε κάποιο κοσμοπολιτικό κυκλαδίτικο προορισμό είναι δεδομένο καθώς το μπουκάλι αδειάζει απολαμβάνοντας το υπό τους ήχους που αφήνει το αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι.

Συνδυάζεται με: καλοκαιρινό αεράτο ένδυμα, φυσικά οτιδήποτε θαλασσινό σε πιάτο, αλλά τολμήστε το και με δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες με ελαφριά ζυμαρικά.

Στην τσέπη: Από 11- 14€ (τιμή κάβας).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 92/100.

Ο Καρύδας Δημήτρης είναι Οινολόγος που γυρίζει και όποιος γυρίζει μυρίζει, αρά δοκιμάζει και αφού δοκιμάζει πίνει…… και προτείνει, κρασιά αλλά και μπύρες……

Μια δόκιμη θα σας πείσει λοιπόν με ανεβασμένη διάθεση μιας και το κρασί είναι ΠΑΡΕΑ και η μπύρα ΔΡΟΣΙΑ και τα δυο μαζί ταξίδι.

Δ. Καρύδας - Οινολόγος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ "ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ" ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: “ΚΑΡΠΟΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ” ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΣΟΥ ΕΜΜΟΝΗ!