GP Abu Dhabi: Ο Hamilton μετέτρεψε τον τελικό σε φιέστα Παγκόσμιου Τίτλου

Η αλήθεια είναι πως ο Rosberg ακόμα και με νίκη στη Yas Marine θα χρειαζόταν και την τύχη για να πάρει τον φετινό τίτλο.
Αυτή όμως τον εγκατέλειψε από νωρίς και τα πολλά προβλήματα δεν τον άφησαν να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Ο Lewis Hamilton από την άλλη ήταν ασυγκράτητος και τελείωσε τη δουλειά από την εκκίνηση κατακτώντας ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ύστερα από το 2008. 

Ο Nico Rosberg έμεινε πιστός στο πλάνο του, πήρε την pole το Σάββατο και έχοντας δίπλα του στην εκκίνηση τον Hamilton θα έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα για να κερδίσει. Aπό εκεί και πέρα θα περίμενε ένα στραβοπάτημα του team mate του αφού και δεύτερος να τερμάτιζε ο Hamilton δεν του αρκούσε για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Βεβαίως κάτι ανάλογο σκεφτόταν και ο Hamilton αφού εάν τερμάτιζε όπως εκκινούσε θα έπαιρνε τον τίτλο αλλά εάν μία αναποδιά τον έριχνε πίσω θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία. 

Με αυτά τα σενάρια στο μυαλό τους οι δύο μονομάχοι παρατάχθηκαν στο grid από το οποίο έλειπαν οι δύο Red Bull λόγω ακύρωσής τους μετά τις κατατακτήριες και θα εκκινούσαν από το pit lane. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και αναμένοντας το σούρουπο στη Yas Marine έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Ο Hamilton εκκίνησε πολύ καλύτερα από τον poleman Rosberg και πήρε την πρωτοπορία, την ώρα που ο Bottas υποχωρούσε πολύ πίσω και οι δυο Ferrari προσδοκούσαν σε κάτι καλό βρισκόμενες στο 5-6. 

Ο Hamilton άρχισε να ανοίγει τη διαφορά από τον Rosberg και έμενε να δούμε εάν αυτό οφειλόταν στην υστέρηση του Rosberg ή την αποφασιστικότητα του Hamilton. Πολύ νωρίς, ήδη από τον 6ο γύρο, ξεκίνησε ο πρώτος γύρος αλλαγής ελαστικών προκειμένου οι πιλότοι να απαλλαγούν από τα μαλακά ελαστικά της Pirelli και να βάλουν τα πολύ μαλακά. Οι Red Bull κάλυπταν γρήγορα το χαμένο έδαφος, χωρίς να έχουν αλλάξει ελαστικά, όπως και ο Bottas ο οποίος είχε φτάσει μέχρι την 4η θέση. 

Με την ολοκλήρωση των πρώτων 10 γύρων ήταν η σειρά των Mercedes να αλλάξουν ελαστικά αλλά ούτε και σε αυτό το σημείο έδειξε ο Rosberg ότι μπορεί να απειλήσει και ο Hamilton διατηρούσε την πρωτοπορία με άνεση. Η κατάσταση επί σειρά γύρων είχε σταθεροποιηθεί και στον 20ό γύρο η κατάταξη ήταν Hamilton-Rosberg-Massa-Ricciardo-Bottas-Magnussen-Vettel-Button-Alonso-Raikkonen αλλά με τις δύο Red Bull και τον Magnussen να μην έχουν αλλάξει ελαστικά, κάτι που τελικά έκαναν ύστερα από 2 γύρους. Σε αυτό το σημείο μοναδικό ενδιαφέρον στον αγώνα έδινε η προσπάθεια του Raikkonen να πλησιάσει τον Alonso που μετά το πρώτο pit είχε πέσει πίσω του. 

Ενώ ο Rosberg έμενε πίσω από τον Hamilton και έβλεπε τις ελπίδες του για τον τίτλο να μειώνονται ολοένα και περισσότερο, ήρθε η μονάδα ισχύος στην πλάτη του να τις εξανεμίσει. Έτσι στον 25ο γύρο ο Γερμανοφινλανδός έμεινε χωρίς ERS και άρχισε να κατρακυλά στην κατάταξη υποκύπτοντας αρχικά στον Felipe Massa. Όταν μάλιστα ολοκλήρωσε και τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών του στον 35ο γύρο ήταν ήδη στην 7η θέση η οποία δεν του αρκούσε ακόμα και αν εγκατέλειπε ο Hamilton. Οδεύοντας προς τους τελευταίους γύρους του αγώνα η κατάταξη ήταν Hamilton-Massa-Ricciardo-Bottas-Vettel-Button-Rosberg-Hulkenberg-Alonso-Perez. 

Οι δύο Red Bull μαζί με τον Perez και τον Hulkenberg είχαν πολύ φρέσκα μαλακά ελαστικά και πόνταραν σε ένα πολύ σύντομο δυνατό stint για να βρεθούν όσο γίνεται πιο ψηλά. Ο Massa ροκάνιζε τη διαφορά από τον Hamilton χωρίς εν τέλει να μπορέσει να πλησιάσει και ο Bottas ολοκλήρωσε το βάθρο και την εξαιρετική εμφάνιση των Williams. Ακολούθησαν ο εκπληκτικός και πάλι Ricciardo, οι Button-Hulkenberg-Perez-Vettel και τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Alonso-Raikkonen. Ο Nico Rosberg προτίμησε να μην εγκαταλείψει και με ένα σωρό προβλήματα στη Mercedes του τερμάτισε 13ος. Ο Lewis Hamilton φυσικά ήταν ο μεγάλος νικητής και ο Πρωταθλητής για το 2014 μπαίνοντας στο κλαμπ των πιλότων που έχουν κατακτήσει 2 παγκόσμια πρωταθλήματα. 

Οι ομάδες θα μείνουν το προσεχές τριήμερο στη Yas Marina για δοκιμές εξέλιξης και θα επιστρέψουν στα εργοστάσιά τους για να επικεντρωθούν στη σεζόν του 2015.

-VITTORIO-