Κατατακτήριες δοκιμές Grand Prix Γερμανίας: Ο Rosberg έθεσε τους κανόνες στο σπίτι του

Όντας σταθερός και αλάνθαστος σε όλες τις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών ο Nico Rosberg έφτασε έως την 5η του φετινή pole position, τη στιγμή που ο μεγάλος του ανταγωνιστής τέθηκε από νωρίς εκτός μάχης. Σπουδαία εμφάνιση από τις Williams. 

Στο Q1 είχαμε την πρώτη μεγάλη έκπληξη, αφού μία δυσλειτουργία στα φρένα του Lewis Hamilton τον οδήγησε στις μπαριέρες. Ο Βρετανός βγήκε ανέπαφος από το μονοθέσιο αλλά οι ελπίδες του να κοντράρει τον Rosberg κάπου εκεί χάθηκαν. Ο πρωταθλητής του 2008 ύστερα από αυτή την εξέλιξη θα εκκινήσει 15ος! 

Στο Q2 είχαμε επίσης εκπλήξεις με δύο ακόμα παγκόσμιους πρωταθλητές. Ο λόγος για τους Jenson Button και Kimi Raikkonen οι οποίοι δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q3 και θα εκκινήσουν από τις θέσεις 11-12. Την ίδια ώρα ο Nico Rosberg βρισκόταν στην κορυφή των χρόνων και οι Williams έμοιαζαν η μοναδική απειλή. 

Έτσι και εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Rosberg συνέχισε αποφασιστικά και με έναν καταιγιστικό γύρο πήρε την pole position, ακολουθούμενος από τον φανταστικό Valtteri Bottas. Να σημειωθεί ότι οι δύο πιλότοι ήταν οι μόνοι που έπεσαν κάτω από το 1:17. Στην 3η θέση κατετάγη ο Felipe Massa επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάσταση των Williams. Ο Kevin Magnussen εντυπωσίασε πλασάροντας τη McLaren στην 4η θέση ενώ οι Red Bull από τις θέσεις 5-6 έχουν βάσιμες ελπίδες για τουλάχιστον μία θέση στο βάθρο. Όσο για τη Ferrari η απογοήτευση συνεχίστηκε και με την επίδοση του Fernando Alonso ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση. 

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης για το GP Γερμανίας:


Vittorio