Κατατακτήριες δοκιμές Grand Prix Μ. Βρετανίας: Ο Rosberg ήταν Άγγλος όταν έπρεπε

Στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές επί βρετανικού εδάφους ο Nico Rosberg νίκησε όλες τις αντιξοότητες και πήρε την pole στην έδρα του team mate του. Ο Hamilton θα εκκινήσει 6ος λόγω κακού υπολογισμού στο Q3, ενώ ο έτερος Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Jenson Button, κατάφερε να πάρει την 3η θέση προς τέρψη των ντόπιων οπαδών. Ο Sebastian Vettel κατατάχθηκε 2ος και ελπίζοντας σε βροχή θα προσπαθήσει για την υπέρβαση. 

Οι εκπλήξεις ήταν πολλές και ξεκίνησαν ήδη από το Q1 όταν οι δύο Ferrari δεν κατάφεραν να προκριθούν. Σε αυτή την περίοδο οι πιλότοι χρησιμοποιούσαν τα ενδιάμεσα ελαστικά αλλά άλλαξαν σε slick με το πέρασμα των γύρων. Ωστόσο στη Ferrari άργησαν να βγάλουν τους οδηγούς τους στην πίστα και όταν βρέθηκαν σε δράση δεν είχαν τα σωστά ελαστικά. Μάλιστα ο Alonso είχε έξοδο προκαλώντας τις κίτρινες σημαίες. Ίδια ήταν η κατάληξη και για τις Williams!

Στο Q2 οι συνθήκες ήταν ανάλογες και η σωστή επιλογή ελαστικών χρονικά ήταν μέγιστης σημασίας. Οι Mercedes δεν είχαν πρόβλημα στην κορυφή αλλά πρωταγωνιστές της περιόδου ήταν οι δύο Marussia, οι οποίες βέβαια δεν πέρασαν στο Q3 αλλά με κατάταξη στις θέσεις 12-13 (ο Chilton υπενθυμίζουμε θα έχει ποινή 5 θέσεων) κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Στο τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών οι προϋποθέσεις για επίτευξη καλού χρόνου αντιστράφηκαν αφού οι πιλότοι έτρεξαν να σημειώσουν γρήγορους γύρους με slick ελαστικά προτού ξεκινήσει πάλι η βροχή. Ο Hamilton προς στιγμήν είχε τον καλύτερο χρόνο και θεώρησε ότι δεν υπήρχε λόγος να προσπαθήσει ξανά. Η πίστα όμως στέγνωνε ραγδαία στο τρίτο κομμάτι και εκεί έγινε η διαφορά με πέντε πιλότους να καταφέρνουν να διαβάσουν το πλεονέκτημα και να περνούν το Hamilton. Ο Nico Rosberg άρπαξε την ευκαιρία και πήρε μία ακόμα pole position.

Αναλυτικά το grid εκκίνησης για το GP Μ. Βρετανίας:


Vittorio