Η μονομαχία Alonso-Vettel στο Silverstone

Η μονομαχία ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, Fernando Alonso και Sebastian Vettel, για την 5η θέση του Βρετανικού GP ήταν συγκλονιστική.
Αρχικά ο Ισπανός της Ferrari πήρε τη θέση από τον Vettel όταν ο Γερμανός βγήκε από τα pit αλλά αργότερα ο οδηγός της Red Bull απάντησε με δικό του προσπέρασμα. Η μάχη όμως δεν περιορίστηκε εντός πίστας αφού οι ενδοεπικοινωνίες των δύο ομάδων πήρε φωτιά με παράπονα εκατέρωθεν. 

To προσπέρασμα του Alonso



Το προσπέρασμα του Vettel



Ο Sebastian Vettel μετά τον αγώνα δήλωσε: «Δύο φορές το παράκανε στη στροφή 6. Τον πέρασα από την εξωτερική και το ρύγχος μου ήταν μπροστά από το δικό του, θα έπρεπε να το αποδεχτεί. Χρειάστηκε να πέσω στα φρένα στην εξωτερική της στροφής για να αποφύγω τη σύγκρουση. Ο Fernando δεν μου άφηνε αρκετό χώρο». 

Αντίθετη όμως ήταν η άποψη του Fernado Alonso: «Στο γύρο που με πέρασε ήταν τρεις ή τέσσερις φορές εκτός ορίων. Θα με περνούσε στον επόμενο γύρο αφού ήμουν πιο αργός». Ο Alonso μάλιστα είπε στην ενδοεπικοινωνία ότι χρησιμοποίησε ο Vettel το DRS εκτός των επιτρεπόμενων ορίων και θα έπρεπε να του δώσει πίσω τη θέση. 

Ακούστε το βίντεο:



Ο Vettel δε συμφωνεί με τον Alonso δηλώνοντας: «Αυτό που λέει δεν βγάζει νόημα. Δέχτηκα ένα μήνυμα που έλεγε ότι θα πρέπει να σέβομαι τα όρια της πίστας. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που τα παράβαινε».

Vittorio