Αναρτήσεις

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ SAKUMA ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΣΜΙΛΕΥΕΙ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ

Εικόνα
Μια Ιαπωνική Ρουτίνα 5 Λεπτών με Εντυπωσιακά Αποτελέσματα Η μέθοδος Sakuma , εμπνευσμένη από τον Ιάπωνα προπονητή Kenichi Sakuma, υπόσχεται ενεργοποίηση των βασικών μυών, καλύτερη στάση σώματος και τόνωση του μεταβολισμού – όλα σε μόλις 5 λεπτά την ημέρα . Δεν απαιτεί εξοπλισμό και είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Γιατί Δουλεύει; Οι ασκήσεις στοχεύουν σε μυϊκές ομάδες που «κοιμούνται» λόγω της καθιστικής ζωής: κορμός, κοιλιακοί, πλάτη και γοφοί. Με σύντομες αλλά ελεγχόμενες συσπάσεις, το σώμα ενεργοποιείται, δυναμώνει και σταδιακά αποκτά καλύτερη ευθυγράμμιση. ΟΙ 5 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 60’’ 1. Σύσφιξη Ποδιών σε Ύπτια Θέση Ξαπλώνετε ανάσκελα, σταυρώνετε τους αστραγάλους και πιέζετε τα πόδια μεταξύ τους για 6’’. Οφέλη: Μυϊκή τόνωση μηρών & κάτω κοιλιακών. 2. Καθιστοί Κοιλιακοί με Ανύψωση Ποδιών Καθιστή θέση, πόδια τεντωμένα, χέρια σταυρωμένα. Σηκώνετε ελαφρά τα πόδια και κρατάτε 6’’. Οφέλη: Δυνάμωμα κοιλιακών και μέσης. 3. «Superman» για Πλάτη & Γλουτο...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100 ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ

Εικόνα
Τι δείχνουν έρευνες, μελέτες και ειδικοί της μακροζωίας Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Στις “Blue Zones”, τις περιοχές του κόσμου όπου οι άνθρωποι φτάνουν συχνά τα 100 χρόνια (Σαρδηνία, Ικαρία, Οκινάουα, Νικόγια, Λόμα Λίντα), οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ένα κοινό χαρακτηριστικό: η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι εξαιρετικά περιορισμένη, περίπου 3 έως 5 φορές τον μήνα . ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ Μελέτες από πανεπιστήμια όπως το Harvard και το National Geographic Longevity Project δείχνουν ότι η χαμηλή πρόσληψη κρέατος συνδέεται με: μειωμένη φλεγμονή , λιγότερη αρτηριακή σκλήρυνση , καλύτερο μεταβολισμό , χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων και καρκίνου . Οι γιατροί αναφέρουν πως τα συχνά γεύματα κρέατος αυξάνουν τα κορεσμένα λιπαρά και τις τοξίνες, ενώ η αραιή κατανάλωση επιτρέπει στον οργανισμό να αποτοξινώνεται και να λειτουργεί πιο αρμονικά. ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ Οι υπεραιωνόβιοι δίνουν προτεραιότητα σε τροφές πλούσιες σε φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά: όσπρια (φ...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ... ΧΡΥΣΑΦΙ

Εικόνα
Υπάρχουν δουλειές που ούτε φαντάζεσαι ότι υπάρχουν, και όμως, κάποιοι όχι μόνο τις κάνουν, αλλά αμείβονται και εξαιρετικά καλά! Από επαγγελματίες αγκαλιαστές μέχρι ανθρώπους που πληρώνονται για να… περιμένουν στην ουρά, αυτά τα αλλόκοτα επαγγέλματα αποδεικνύουν ότι οι πιο περίεργες ικανότητές σου μπορούν να γίνουν καριέρα. Και φυσικά, μιλάμε για το εξωτερικό (προς το παρόν!), αλλά γιατί να μην το δοκιμάσεις κι εσύ κάπου αλλού; Δοκιμαστής Νεροτσουλήθρας Ποιος είπε ότι πρέπει να μεγαλώσεις; Κάποιοι πληρώνονται για να κάνουν τσουλήθρα όλη μέρα! Ως επαγγελματίας δοκιμαστής νεροτσουλήθρας αξιολογείς ταχύτητα, ασφάλεια και επίπεδο… τρελής διασκέδασης. Μισθός; Από 30.000 έως 60.000 δολάρια τον χρόνο. Καθόλου άσχημα για μια δουλειά που θυμίζει διακοπές. Ο Άνθρωπος… που Περιμένει στην Ουρά Ναι, υπάρχει αυτό το επάγγελμα. Αν δεν σε πειράζει η αναμονή, κάποιοι άλλοι την μισούν τόσο πολύ που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 20$ την ώρα για να κάνεις εσύ το “βασανιστικό” κομμάτι. Εσύ απλά πε...

ΠΟΙΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ;

Εικόνα
  ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟ1 ΠΗΓΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ Ο καφές θεωρείται από τις σημαντικότερες καθημερινές πηγές αντιοξειδωτικών. Περιέχει πολυφαινόλες και χλωρογενικά οξέα, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής. Ο “ΝΙΚΗΤΗΣ”: Ο ΦΡΕΣΚΟΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ Ανάμεσα στους τύπους καφέ, ο φρέσκοι–αλεσμένος καφές φίλτρου (drip coffee) ξεχωρίζει ως ο πιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Ο λόγος είναι η πιο ήπια εκχύλιση που επιτρέπει να περάσει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών στο ρόφημα χωρίς την «καύση» που προκαλούν κάποιες πιο έντονες επεξεργασίες. ΕΣΠΡΕΣΟ Ή ΦΙΛΤΡΟΥ; Καφές φίλτρου : Έχει γενικά την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά ανά μεγάλη κούπα. Εσπρέσο : Συμπυκνωμένος και έντονος, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά σε μικρή ποσότητα, αλλά συνολικά λιγότερα σε σχέση με μία μεγάλη κούπα φίλτρου. Cold brew : Αν και πιο ήπιο στη γεύση, έχει αρκετά αντιοξειδωτικά λόγω της μακράς, κρύας εκχύλισης. ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑ...

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ;

Εικόνα
Η υγεία των ματιών μας είναι συχνά κάτι που θεωρούμε δεδομένο — μέχρι να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Η τακτική εξέταση από οφθαλμίατρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν παθήσεις και να διατηρήσουμε καλή όραση σε όλη τη ζωή μας. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Για ενήλικες χωρίς προβλήματα όρασης ή συμπτώματα, συνιστάται έλεγχος κάθε 2 χρόνια . Μετά τα 40, όπου αυξάνεται ο κίνδυνος γλαυκώματος και πρεσβυωπίας, ο έλεγχος γίνεται κάθε χρόνο . ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ; Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι εξετάσεις πρέπει να γίνονται συχνότερα: Όσοι φορούν γυαλιά ή φακούς επαφής → κάθε 1 χρόνο . Άτομα με οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος ή άλλων παθήσεων → κάθε 6–12 μήνες . Διαβητικοί → τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο , επειδή η διαβητική αμφιβληστροπάθεια μπορεί να μην δίνει αρχικά συμπτώματα. Άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση → επίσης ετήσιος έλεγχος . Χρήστες οθονών για πολλές ώρες → αξιολόγηση κάθε 1 χρόνο για πιθανή ξηροφθαλμία ή μυωπική επιδείνωση. ...

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΑΓΙΡΕΨΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ;

Εικόνα
  Τα μανιτάρια είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά στη μαγειρική, αλλά και από τα πιο περίεργα όταν μιλάμε για σωστή προετοιμασία. Πολλοί αναρωτιούνται: πρέπει να τα πλένουμε ή όχι; Η σωστή απάντηση κρύβει μια λεπτομέρεια που κάνει τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ: ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ Αν και φαίνεται λογικό να τα βάλουμε κάτω από τη βρύση, το νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της υφής τους. Τα μανιτάρια λειτουργούν σαν σφουγγάρι και απορροφούν πολύ γρήγορα υγρασία. Το αποτέλεσμα; Χάνουν τη σφριγηλότητά τους Γίνονται νωθρά και λιγότερο νόστιμα Δεν καραμελώνουν σωστά στο τηγάνι Και μόλις χάσουν την υφή τους, δύσκολα επανέρχονται. Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος είναι το καθάρισμα με υγρό χαρτί . Με λίγες απαλές κινήσεις: Απομακρύνεις χώμα και σκόνες Προστατεύεις την υφή τους Τα διατηρείς πιο στεγνά και έτοιμα για σωστό σοτάρισμα Αν κάποιο σημείο έχει περισσότερη βρωμιά, μπορείς να ξύσεις ελαφρά την επιφάνεια ή να κόψεις ένα...

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Εικόνα
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Το θαυματουργό βότανο που εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται για πλήρη ανανέωση της επιδερμίδας είναι η αλόη βέρα . Πλούσια σε βιταμίνες, ένζυμα και ισχυρά αντιοξειδωτικά, έχει την ικανότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και να ενεργοποιεί φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης και αναζωογόνησης. ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η αλόη περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά, ανάμεσά τους βιταμίνες A, C και E, που είναι γνωστές για την αντιγηραντική τους δράση. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνει την ελαστικότητα και βοηθά στην επανόρθωση των κυττάρων που έχουν ταλαιπωρηθεί από ήλιο, ξηρότητα και περιβαλλοντικούς παράγοντες. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ Ανακουφίζει άμεσα τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες Ενυδατώνει σε βάθος χωρίς να βαραίνει Μειώνει λεπτές γραμμές και σημάδια Επιταχύνει την επούλωση μικρών πληγών ή εγκαυμάτων Χαρίζει φωτεινότητα και ομοιόμορφο τόνο ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ Άπλωσε καθαρή γέλη αλόης σε στεγνή, καθαρή επιδε...