ΠΟΙΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ;
ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟ1 ΠΗΓΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ
Ο καφές θεωρείται από τις σημαντικότερες καθημερινές πηγές αντιοξειδωτικών. Περιέχει πολυφαινόλες και χλωρογενικά οξέα, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.
Ο “ΝΙΚΗΤΗΣ”: Ο ΦΡΕΣΚΟΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ
Ανάμεσα στους τύπους καφέ, ο φρέσκοι–αλεσμένος καφές φίλτρου (drip coffee) ξεχωρίζει ως ο πιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Ο λόγος είναι η πιο ήπια εκχύλιση που επιτρέπει να περάσει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών στο ρόφημα χωρίς την «καύση» που προκαλούν κάποιες πιο έντονες επεξεργασίες.
ΕΣΠΡΕΣΟ Ή ΦΙΛΤΡΟΥ;
- Καφές φίλτρου: Έχει γενικά την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά ανά μεγάλη κούπα.
- Εσπρέσο: Συμπυκνωμένος και έντονος, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά σε μικρή ποσότητα, αλλά συνολικά λιγότερα σε σχέση με μία μεγάλη κούπα φίλτρου.
- Cold brew: Αν και πιο ήπιο στη γεύση, έχει αρκετά αντιοξειδωτικά λόγω της μακράς, κρύας εκχύλισης.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑΤΟΣ
Οι μεσαίου καβουρδίσματος καφέδες κρατούν την καλύτερη ισορροπία:
- Οι ελαφροί διατηρούν περισσότερα φυσικά οξέα.
- Οι πολύ σκούροι χάνουν μέρος των πολυφαινολών λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.
Αν θες τη μέγιστη αντιοξειδωτική προστασία στο φλιτζάνι σου, τότε ο φρέσκος καφές φίλτρου με μεσαίο καβούρδισμα είναι η καλύτερη επιλογή. Προσφέρει τη μεγαλύτερη ποσότητα πολύτιμων αντιοξειδωτικών, με απαλή γεύση και λιγότερη πικράδα.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου