ΠΟΙΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ;

 


ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟ1 ΠΗΓΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ

Ο καφές θεωρείται από τις σημαντικότερες καθημερινές πηγές αντιοξειδωτικών. Περιέχει πολυφαινόλες και χλωρογενικά οξέα, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.

Ο “ΝΙΚΗΤΗΣ”: Ο ΦΡΕΣΚΟΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ

Ανάμεσα στους τύπους καφέ, ο φρέσκοι–αλεσμένος καφές φίλτρου (drip coffee) ξεχωρίζει ως ο πιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Ο λόγος είναι η πιο ήπια εκχύλιση που επιτρέπει να περάσει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών στο ρόφημα χωρίς την «καύση» που προκαλούν κάποιες πιο έντονες επεξεργασίες.

ΕΣΠΡΕΣΟ Ή ΦΙΛΤΡΟΥ;

  • Καφές φίλτρου: Έχει γενικά την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά ανά μεγάλη κούπα.
  • Εσπρέσο: Συμπυκνωμένος και έντονος, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά σε μικρή ποσότητα, αλλά συνολικά λιγότερα σε σχέση με μία μεγάλη κούπα φίλτρου.
  • Cold brew: Αν και πιο ήπιο στη γεύση, έχει αρκετά αντιοξειδωτικά λόγω της μακράς, κρύας εκχύλισης.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑΤΟΣ

Οι μεσαίου καβουρδίσματος καφέδες κρατούν την καλύτερη ισορροπία:

  • Οι ελαφροί διατηρούν περισσότερα φυσικά οξέα.
  • Οι πολύ σκούροι χάνουν μέρος των πολυφαινολών λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Αν θες τη μέγιστη αντιοξειδωτική προστασία στο φλιτζάνι σου, τότε ο φρέσκος καφές φίλτρου με μεσαίο καβούρδισμα είναι η καλύτερη επιλογή. Προσφέρει τη μεγαλύτερη ποσότητα πολύτιμων αντιοξειδωτικών, με απαλή γεύση και λιγότερη πικράδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100 ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ