ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΑΓΙΡΕΨΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ;

 


Τα μανιτάρια είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά στη μαγειρική, αλλά και από τα πιο περίεργα όταν μιλάμε για σωστή προετοιμασία. Πολλοί αναρωτιούνται: πρέπει να τα πλένουμε ή όχι; Η σωστή απάντηση κρύβει μια λεπτομέρεια που κάνει τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ: ΠΛΥΣΙΜΟ ΜΕ ΝΕΡΟ

Αν και φαίνεται λογικό να τα βάλουμε κάτω από τη βρύση, το νερό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της υφής τους. Τα μανιτάρια λειτουργούν σαν σφουγγάρι και απορροφούν πολύ γρήγορα υγρασία. Το αποτέλεσμα;

  • Χάνουν τη σφριγηλότητά τους
  • Γίνονται νωθρά και λιγότερο νόστιμα
  • Δεν καραμελώνουν σωστά στο τηγάνι

Και μόλις χάσουν την υφή τους, δύσκολα επανέρχονται.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος είναι το καθάρισμα με υγρό χαρτί. Με λίγες απαλές κινήσεις:

  • Απομακρύνεις χώμα και σκόνες
  • Προστατεύεις την υφή τους
  • Τα διατηρείς πιο στεγνά και έτοιμα για σωστό σοτάρισμα

Αν κάποιο σημείο έχει περισσότερη βρωμιά, μπορείς να ξύσεις ελαφρά την επιφάνεια ή να κόψεις ένα μικρό κομμάτι.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ;

Μόνο όταν το μανιτάρι είναι πολύ λερωμένο και δεν καθαρίζει αλλιώς. Ακόμη κι έτσι:

  • Ξέπλυμα σε 1-2 δευτερόλεπτα
  • Άμεσο σκούπισμα με πετσέτα κουζίνας
  • Μακριά από μούλιασμα ή μπόλικο νερό

Τα μανιτάρια δεν χρειάζονται πλύσιμο με την κλασική έννοια. Η καλύτερη πρακτική είναι το καθάρισμα με υγρό χαρτί, ώστε να διατηρήσουν τη γεύση, την υφή και την ικανότητά τους να ροδίσουν τέλεια στο μαγείρεμα. Έτσι, όχι μόνο προστατεύεις το τελικό αποτέλεσμα, αλλά αναδεικνύεις όλη τη νοστιμιά τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100 ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ