ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ


Ο πρώην στρατιωτικός, πατέρας τεσσάρων παιδιών Ανδρέας Ζαπουνίδης είναι ο επικεφαλής της ΑΧΕΠΑ Καλαμαριάς.

Μιλά για το έργο της ιστορικής οργάνωσης ομογενών με έδρα την Αμερική και μετρά σχεδόν 100 χρονιά ιστορίας.

"Είμαστε κοντά σε όσους χρειάζονται βοήθεια από ευπαθείς ομάδες μέχρι ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε τους τελευταίους μήνες λόγω πανδημίας", λέει ο κ. Ανδρέας Ζαπουνίδης.

Οι δωρεές της οργάνωσης, η ίδρυση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ο εξοπλισμός ιατρικών μηχανημάτων και η ενίσχυση με φαρμακευτικό υλικού στον Ευαγγελισμό

Για την ΑΧΕΠΑ Καλαμαριάς όπως ο ίδιος σημειώνει είναι αυτονόητο το να βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη και Βοήθεια γιατί η φιλανθρωπία αποτελεί σαφώς ένδειξη του προσδιοριστικού της οργάνωσης που είναι ένδειξη Ελληνικού Πολιτισμού και ευγένεια ψυχής. 



Ο κ. Ανδρέας Ζαπουνίδης είναι ένας νέος άντρας πετυχημένος επαγγελματικά με βαθιές ευαισθησίες για την βελτίωση συνθηκών σε όλα τα επίπεδα για την Ελλάδα και τους πολίτες. Το πάθος του για την ουσιαστική προσφορά και η πεποίθηση που χαρακτηρίζει όλη την ομάδα της οποίας είναι επικεφαλής, των ΑΧΕΠΑ Καλαμαριάς πιστοποιείται αθόρυβα, διακριτικά αλλά τόσο ουσιαστικά με παρεμβάσεις βοήθειας και ενίσχυσης μπορεί να μπει ένα μικρο λιθαράκι για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Πρώην στρατιωτικός ο ίδιος, με αναπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς βρίσκεται το τελευταίο χρόνο επικεφαλής της ομογενειακής οργάνωσης της Καλαμαριάς "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος". Μιλά για τη δράση, τις πρωτοβουλίες και την ουσιαστική προσφορά που ενίσχυσε ομάδες ευπαθείς ειδικότερα τη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε με την πανδημία.

"Το όραμα ξεκίνησε πριν περίπου έναν αιώνα, από οκτώ Ελληνοαμερικανικούς που θέλανε να δώσουν το στίγμα τους διατηρώντας τους μεταξύ τους δεσμούς και προασπίζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική. 

Οι Έλληνες τότε της Αμερικής θεωρούνταν παρείσακτοι, θύματα ενός ιδιότυπου ρατσισμοί που τους απομόνωνε από την περαιτέρω δράση τους σε όλα τα επίπεδα.

Σιγά σιγά και μετά από περίπου δέκα χρονιά εντάσσεται δυναμικά κάπου στη δεκαετία του 30 και το γυναικείο τμήμα.

 Και η ομάδα επεκτείνεται!




Έτσι από την Αμερική η φωνή της ομογένειας εξαπλώνεται παντού. Καναδάς, Αυστραλία, Ευρώπη και βεβαία φτάνει και στην Ελλάδα. 

Η οργάνωση ξεκάθαρα κινείται σε ένα πλαίσιο που θέλει να δώσει ουσιαστικό κοινωνικό στίγμα και σε βασικούς πυλώνες που την προσδιορίζουν μέχρι σήμερα. Φιλανθρωπία, Ελληνισμός, Εθελοντισμός, Προσωπική και Οικογενειακή Αριστεία και Εκπαίδευση. 

Στα γραφεία μας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης κάνουμε πράξη όλα τα παραπάνω. Είμαστε κοντά σε όλους όσους έχουν ανάγκη, με δεδομένο ότι σε δύσκολες περιόδους όπως αυτές των τελευταίων χρόνων δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα αλλά δε μένουμε μόνο εκεί, είμαστε στις επάλξεις και σε θέματα προβολής, διάδοσης και προάσπισης του Ελληνισμού. 

Τελευταία μας μεγάλη δράση η στήριξη που παρείχαμε σε υλικά πρώτης ανάγκης, για τους στρατιώτες που βρέθηκαν στον Έβρο. Και δε σταματάμε συνεχίζουμε. 

Επιπλέον στην περίοδο του κορωναϊού διαθέσαμε είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες. Για μας η προσφορά είναι ζήτημα δε θα πω απλά αρχής αλλά αυτονόητης υποχρέωσης στον Ελληνισμό όχι μόνο εδώ αλλά όπου μας χρειαστούν", σημειώνει ο κ. Ανδρέας Ζαπουνιδης Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καλαμαριάς "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος".

Σχόλια