Αναρτήσεις

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ

Εικόνα
Όσο περνούν τα χρόνια, αρχίζεις να σκέφτεσαι διαφορετικά. Τα πράγματα που κάποτε σου φαίνονταν ασήμαντα, τώρα μοιάζουν θεμέλια μιας ζωής που θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ήρεμη, λίγο πιο σοφή, λίγο πιο… δική σου. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕΣ Ήλιος, καλοκαίρια, μαύρισμα χωρίς όρια. Τώρα, κάθε φορά που κοιτάζεις τις πανάδες ή τις πρώτες ρυτίδες, λες “αν είχα βάλει έστω μία φορά αντηλιακό…”. ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ Πόσες φορές ευχήθηκες να καταλαβαίνεις χωρίς υπότιτλους ή να μη φοβάσαι να μιλήσεις σε ένα ταξίδι; Οι γλώσσες είναι γέφυρες – κι εσύ δεν έμαθες να τις περνάς. ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΓΕΣ “Αύριο”, “από Δευτέρα”, “θα ξεκινήσω τον άλλο μήνα”. Κι έτσι ήρθε η κούραση, η δυσκαμψία, τα “πονάω λίγο εδώ”. Το σώμα δεν ξεχνά ποτέ πώς το φρόντισες – ή πώς δεν το φρόντισες. ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕΣ Τότε ήταν απόλαυση. Τώρα είναι τύψεις, φούσκωμα και “πάλι δεν έφαγα τίποτα σωστό σήμερα”. Όσο μεγαλώνεις, καταλαβαίνεις πως η υγεία είναι η πιο σπάνια πολυτέλ...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΞΠΕΡ ΣΤΟ ΦΛΕΡΤ Ή ΘΕΛΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Εικόνα
Το φλερτ είναι μια τέχνη — όχι κάτι που απλώς “σου βγαίνει”. Είναι ο συνδυασμός αυτοπεποίθησης, επικοινωνίας και σωστής ενέργειας. Αν λοιπόν κάθε φορά που προσπαθείς να φλερτάρεις νιώθεις αμήχανα, ήρθε η ώρα να δεις τι χρειάζεται να δουλέψεις για να γίνεις… μάστερ της γοητείας. 1. Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ Αν δεν πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου, δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι έπαρση· είναι η ήρεμη σιγουριά που σε κάνει να λάμπεις χωρίς να προσπαθείς. Μάθε να αγαπάς τα δυνατά σου σημεία και να αγκαλιάζεις τα “ψεγάδια” σου. Αυτή η αυθεντικότητα είναι που τραβάει τα βλέμματα. 2. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ Ένα ειλικρινές χαμόγελο είναι πιο δυνατό από χίλιες λέξεις. Δείχνει θετικότητα, προσελκύει και σπάει τον πάγο. Χαμογέλα χωρίς φόβο — δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από έναν άνθρωπο που δείχνει ότι απολαμβάνει τη στιγμή. 3. ΦΛΕΡΤ ΜΕ… ΧΙΟΥΜΟΡ Το φλερτ είναι παιχνίδι, όχι ανάκριση! Αντιμετώπισέ το με ελαφρότητα, έξυπνες ατάκες και παιχνιδιάρικη διά...

ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΥΛΙΚΑ

Εικόνα
Αν λαχταράς ένα σοκολατένιο γλυκό που λιώνει στο στόμα, χωρίς πολύ κόπο και με ελάχιστα υλικά, τότε αυτό το μπράουνι είναι για σένα! Μόνο τρία υλικά , λίγα λεπτά προετοιμασίας και το αποτέλεσμα είναι απλώς… ακαταμάχητο. ΥΛΙΚΑ 250 ml Nutella 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 μεγάλο αυγό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Nutella , το αυγό και το αλεύρι με  κοσκίνισμα . Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο, πηχτό μείγμα. Το απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε φόρμα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά . ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο, άφησέ το όπως είναι — όσο είναι ακόμα ζεστό, άπλωσε από πάνω λίγη Nutella για έξτρα σοκολατένια υφή. Αν θέλεις, πασπάλισε προαιρετικά με άγλυκο κακάο ή άχνη ζάχαρη  για ένταση γεύσης και πιο “γκουρμέ” εμφάνιση. Ένα πλούσιο, ζουμερό και σοκολατένιο μπράουνι , έτοιμο σε λίγα λεπτά, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πιο περίπλοκες συνταγές....

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΣ

Εικόνα
Το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης ή αλλιώς burnout , είναι μια κατάσταση σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής κόπωσης που προκαλείται από την υπερβολική πίεση και το άγχος στη δουλειά. Δεν είναι απλή «κούραση»· είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ Αρχικά, νιώθεις εξαντλημένος ακόμη κι αν έχεις ξεκουραστεί. Η διάθεση πέφτει, η ενέργεια λείπει και κάθε επαγγελματική υποχρέωση μοιάζει βουνό. Εμφανίζονται πονοκέφαλοι, αϋπνίες ή στομαχικά προβλήματα , σημάδια ότι το σώμα σου αντιδρά στην ψυχική πίεση. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΝΗΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Σταδιακά, χάνεις το ενδιαφέρον για τη δουλειά σου, ακόμα κι αν κάποτε την αγαπούσες. Αισθάνεσαι αποξένωση από συναδέλφους, κυνισμό , ακόμα και αδιαφορία για το αποτέλεσμα. Το πάθος αντικαθίσταται από απογοήτευση και αίσθημα ματαιότητας . ΟΤΑΝ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ Αν πιάνεις τον εαυτό σου να μετρά τις ώρες για να φύγει , να θυμώνεις εύκολα ή να νιώθεις ότι δεν κάνεις...

ΚΙ ΟΜΩΣ! ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Εικόνα
  Η παρακεταμόλη – γνωστή και ως ακεταμινοφαίνη – είναι ίσως το πιο διαδεδομένο παυσίπονο παγκοσμίως. Από έναν απλό πονοκέφαλο μέχρι τον πυρετό, εκατομμύρια άνθρωποι τη χρησιμοποιούν καθημερινά θεωρώντας την απολύτως ασφαλή. Ωστόσο, νέες επιστημονικές έρευνες έρχονται να ανατρέψουν αυτή την πεποίθηση, αποκαλύπτοντας μια λιγότερο γνωστή, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητική πλευρά της. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ Σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, η παρακεταμόλη δεν επηρεάζει μόνο το σώμα, αλλά και τον τρόπο που σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι είχαν καταναλώσει το φάρμακο παρουσίαζαν μειωμένη ενσυναίσθηση και δυσκολία να αντιληφθούν τον πόνο ή τα συναισθήματα των άλλων. Με άλλα λόγια, η παρακεταμόλη φαίνεται να «μουδιάζει» όχι μόνο τον σωματικό πόνο αλλά και τον ψυχικό. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα άλλων ερευνών που δείχνουν ότι η ουσία αυτή ενδέχεται...

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ

Εικόνα
Τα νοθευμένα ποτά αποτελούν έναν από τους πιο ύπουλους κινδύνους για την υγεία, καθώς πολλές φορές δεν ξεχωρίζουν εύκολα από τα κανονικά. Ο χημικός Γιώργος Δράκος, μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή “Newsroom”, εξήγησε πώς μπορούμε να διακρίνουμε αν ένα ποτό είναι καθαρό ή επικίνδυνο. Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ Ανάλογα με τον βαθμό νοθείας και τις ουσίες που έχουν προστεθεί, ένα ποτό μπορεί να προκαλέσει από απλή ζάλη και στομαχικά προβλήματα, μέχρι μόνιμη τύφλωση ή και θάνατο. Κύριος “ένοχος” στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η μεθανόλη , μια ουσία πολύ πιο τοξική από την αιθυλική αλκοόλη (αιθανόλη), το κοινό οινόπνευμα. ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ Η κατανάλωση νοθευμένου ποτού μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία, εμετό , αλλά και προβλήματα όρασης , αφού η μεθανόλη είναι νευροτοξική . Σε μεγαλύτερες ποσότητες, τα συμπτώματα επιδεινώνονται, οδηγώντας ακόμη και σε κώμα ή θάνατο . ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ Ο χημικός Γιώργος Δράκος τόνισε ότι η αιθανόλη, ακόμα και...

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΨΗΣΤΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

Εικόνα
Δεν είναι μυστικό ότι οι έμπειροι ψήστες έχουν τα δικά τους μικρά «κόλπα» για να κάνουν το κρέας τους πιο νόστιμο και ζουμερό. Ένα από αυτά είναι το ξίδι! Πολλοί το προσθέτουν πριν το ψήσιμο στα κάρβουνα — και όχι τυχαία. Το ξίδι, χάρη στην οξύτητά του, βοηθά να σπάσουν οι σκληρές ίνες του κρέατος, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο μαλακό και τρυφερό. Παράλληλα, λειτουργεί σαν φυσικός ενισχυτής γεύσης, αφού αναδεικνύει τα αρώματα και «δένει» υπέροχα με τα υπόλοιπα συστατικά της μαρινάδας. Αν μάλιστα συνδυαστεί με λίγα αρωματικά βότανα, όπως ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο, και λίγη σκόνη μπαχαρικών, δημιουργείται μια φυσική μαρινάδα που κάνει το κρέας πιο νόστιμο, πιο μυρωδάτο και κυρίως πιο ζουμερό. Έτσι, το ξίδι δεν είναι απλώς ένα υλικό της κουζίνας, αλλά ένα μυστικό όπλο κάθε καλού ψήστη που θέλει το κρέας του να λιώνει στο στόμα και να μοσχοβολά στη σχάρα.