ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΨΗΣΤΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ


Δεν είναι μυστικό ότι οι έμπειροι ψήστες έχουν τα δικά τους μικρά «κόλπα» για να κάνουν το κρέας τους πιο νόστιμο και ζουμερό. Ένα από αυτά είναι το ξίδι! Πολλοί το προσθέτουν πριν το ψήσιμο στα κάρβουνα — και όχι τυχαία.

Το ξίδι, χάρη στην οξύτητά του, βοηθά να σπάσουν οι σκληρές ίνες του κρέατος, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο μαλακό και τρυφερό. Παράλληλα, λειτουργεί σαν φυσικός ενισχυτής γεύσης, αφού αναδεικνύει τα αρώματα και «δένει» υπέροχα με τα υπόλοιπα συστατικά της μαρινάδας.

Αν μάλιστα συνδυαστεί με λίγα αρωματικά βότανα, όπως ρίγανη, θυμάρι ή δεντρολίβανο, και λίγη σκόνη μπαχαρικών, δημιουργείται μια φυσική μαρινάδα που κάνει το κρέας πιο νόστιμο, πιο μυρωδάτο και κυρίως πιο ζουμερό.

Έτσι, το ξίδι δεν είναι απλώς ένα υλικό της κουζίνας, αλλά ένα μυστικό όπλο κάθε καλού ψήστη που θέλει το κρέας του να λιώνει στο στόμα και να μοσχοβολά στη σχάρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο