ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


Κουραμπιέδες και μελομακάρονα; Εννοείται. Είναι τα γλυκά που μεγάλωσαν γενιές και παραμένουν αδιαπραγμάτευτα στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όμως τα τελευταία χρόνια, ένα ξένο αλλά άκρως γιορτινό γλυκό έχει κάνει δυναμική είσοδο στα σπίτια μας και διεκδικεί επάξια τη θέση του: το panettone.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PANETTONE ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ

Το panettone είναι παραδοσιακό ιταλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, αφράτο σαν τσουρέκι και αρωματικό σαν κέικ. Φτιαγμένο με φυσικό προζύμι, βούτυρο, αυγά και αποξηραμένα φρούτα, συμβολίζει την αφθονία και το μοίρασμα — στοιχεία απόλυτα ταιριαστά με το πνεύμα των γιορτών.

ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ

Αρχικά το συναντούσαμε μόνο στα ζαχαροπλαστεία ή ως «εισαγόμενο» δώρο. Πλέον, όμως, το panettone έχει γίνει must των Χριστουγέννων. Κόβεται εύκολα, συνοδεύει τον καφέ, προσφέρεται σε επισκέψεις και αντικαθιστά επάξια το κλασικό κέικ των γιορτών.

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ»

Σε μια εποχή που αγαπάμε τις παραδόσεις αλλά αναζητούμε και το καινούργιο, το panettone είναι ο τέλειος συμβιβασμός. Δεν έρχεται να αντικαταστήσει τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, αλλά να σταθεί δίπλα τους ως μια πιο μοντέρνα, διεθνής πινελιά στο γιορτινό τραπέζι.

ΚΛΑΣΙΚΟ Ή ΜΟΝΤΕΡΝΟ;

Το παραδοσιακό panettone με πορτοκάλι και σταφίδες παραμένει αγαπημένο, όμως πλέον κυκλοφορεί σε αμέτρητες εκδοχές: με σοκολάτα, πραλίνα, κάστανο ή ακόμα και γεμιστό. Έτσι καλύπτει όλα τα γούστα, από τους παραδοσιακούς μέχρι τους πιο τολμηρούς.

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

Η απάντηση είναι απλή: όλα. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα για την παράδοση, panettone για τη μόδα. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που χωράει και το «όπως παλιά» και το «όπως τώρα».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ;

ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ “ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ” ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100 ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ