Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ


Μικρό σε μέγεθος αλλά τεράστιο σε διατροφική αξία, το σουσάμι θεωρείται ένας από τους πιο ωφέλιμους σπόρους για την υγεία του ήπατος. Οι μοναδικές του ιδιότητες το καθιστούν σύμμαχο στην πρόληψη της συσσώρευσης χοληστερίνης στο συκώτι, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε λιγνάνες, κυρίως σεσαμίνη και σεσαμολίνη, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Οι ενώσεις αυτές βοηθούν στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερίνης και περιορίζουν την εναπόθεσή της στο ήπαρ, προστατεύοντας τα ηπατικά κύτταρα από φλεγμονή και οξειδωτικό στρες.

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΛΙΠΟΥΣ

Η τακτική κατανάλωση σουσαμιού φαίνεται να συμβάλλει στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπών. Ενισχύει την αποβολή της περίσσειας λίπους από το συκώτι και υποστηρίζει την αποτοξινωτική του λειτουργία, μειώνοντας τον κίνδυνο λιπώδους διήθησης.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ

Εκτός από τις λιγνάνες, το σουσάμι περιέχει φυτικές ίνες, καλά λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και φυτοστερόλες. Ο συνδυασμός αυτός βοηθά τόσο στη ρύθμιση της χοληστερίνης στο αίμα όσο και στη γενικότερη καρδιοηπατική υγεία.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Μπορείς να προσθέσεις σουσάμι σε σαλάτες, γιαούρτι, ψωμί, παξιμάδια ή να το καταναλώσεις ως ταχίνι. Μικρές ποσότητες καθημερινά αρκούν για να προσφέρουν σημαντικά οφέλη, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Το σουσάμι δεν είναι απλώς ένας παραδοσιακός σπόρος, αλλά ένα φυσικό «φρένο» στη συσσώρευση χοληστερίνης στο συκώτι. Με σωστή και ισορροπημένη κατανάλωση, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για ένα υγιές ήπαρ και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ;

ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ “ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ” ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100 ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ