ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΑΛΛΙΩΣ: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ!
ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΑΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ… ΓΚΟΥΡΜΕ
Ξέχνα τις κλασικές φακές σούπα. Οι φακές είναι απίστευτα ευέλικτες και μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα πιάτο που δεν θυμίζει σε τίποτα το γνωστό “μαμαδίστικο” μπολ. Σήμερα, σου έχω κάτι που θα απογειώσει το τραπέζι σου: ΤΡΟΥΦΕΛΕΝΙΑ ΚΡΟΚΕΤΑ ΦΑΚΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.
Ένα πιάτο που θα μπορούσες άνετα να βρεις σε εστιατόριο fine dining.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
-
1 φλιτζάνι βρασμένες φακές (καφέ ή πράσινες)
-
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-
1 μικρή πατάτα βρασμένη και λιωμένη
-
1 αυγό
-
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
-
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
½ κ.γ. κύμινο
-
1 κ.σ. λάδι τρούφας (ή ½ κ.σ. αν δεν θες έντονη γεύση)
-
Αλάτι – πιπέρι
-
Λάδι για τηγάνισμα ή λίγο λάδι για ψήσιμο στον φούρνο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
-
100 γρ. φέτα
-
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
-
Ξύσμα 1 λεμονιού
-
1 κ.σ. λεμόνι
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
-
Σε ένα μπολ ανακατεύεις φακές, πατάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.
-
Προσθέτεις το αυγό, τη φρυγανιά και το λάδι τρούφας.
-
Πλάθεις μικρές μπαλίτσες και τις βάζεις 20 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν.
-
Τηγανίζεις σε μέτρια-δυνατή φωτιά ή ψήνεις στον φούρνο στους 200°C για 20–25 λεπτά (αναποδογύρισμα στη μέση).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – Η ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΤΑ “ΔΕΝΕΙ” ΟΛΑ
Χτυπάς στο μούλτι τη φέτα με το γιαούρτι, το λεμόνι, το ξύσμα και το ελαιόλαδο. Η υφή πρέπει να γίνει αέρινη και βελούδινη.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
Βάζεις μια μεγάλη κουταλιά από την κρέμα φέτας στο πιάτο, τοποθετείς από πάνω 5–6 κροκέτες και ρίχνεις λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού. Μπορείς να προσθέσεις και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας για άρωμα.
Το αποτέλεσμα; Ένα πιάτο που δεν μοιάζει σε τίποτα με φακές — και θα σε ρωτούν όλοι πού το έφαγες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου