ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η ΜΑΡΙΝΑΔΑ-ΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΡΕΑΣ


ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

Στην ασιατική κουζίνα, εδώ και αιώνες, χρησιμοποιούν κάτι που εμείς μόλις ανακαλύπτουμε: μαρινάδα με… τσάι! Όχι, δεν πρόκειται για γκουρμέ υπερβολή∙ είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους για να μαλακώσει και το πιο «ξύλινο» κομμάτι κρέατος.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ

Το τσάι –ειδικά το μαύρο ή το πράσινο– είναι γεμάτο ταννίνες, μικρά «μαγικά» συστατικά που:

  • διαλύουν σκληρές ίνες,
  • σπάνε το συνδετικό ιστό,
  • κάνουν το κρέας απαλό σαν βούτυρο.

Είναι σαν να δίνεις στο κρέας ένα φυσικό spa μαλάκωσης.

Η ΜΑΡΙΝΑΔΑ-ΣΟΚ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ

Για να φτιάξεις την απόλυτη ανατολίτικη μαρινάδα:

  • 1 φλιτζάνι δυνατό μαύρο τσάι
  • 1 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο τζίντζερ

Ανακατεύεις, βάζεις το κρέας μέσα και το αφήνεις 30–60 λεπτά.
Ναι, τόσο λίγο χρειάζεται για να μεταμορφωθεί!

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΑΠΛΑ… ΕΠΙΚΟ

Μετά το ψήσιμο το κρέας:

  • κόβεται πανεύκολα,
  • μένει ζουμερό,
  • παίρνει μια ελαφρώς καπνιστή, ανατολίτικη γεύση,
  • μοιάζει σαν να έχει περάσει από επαγγελματική ωρίμανση.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, ακόμα και σε κυνήγι που συνήθως βγαίνει στεγνό και δύσκολο.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ

Η μαρινάδα με τσάι δεν είναι απλώς κόλπο∙ είναι game changer στην κουζίνα.
Δίνει απίστευτη υφή, τρομερή γεύση και σε κάνει να νιώθεις ότι μόλις έκανες μάθημα σεφ από το Τόκιο μέχρι τη Σεούλ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ