ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ: ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ


Αν ψάχνεις εκείνο το αλμυρό σνακ που μοσχοβολάει σπιτίλα και… φλερτάρει με τη νοστιμιά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτά τα κρουασανάκια με γέμιση τυρόπιτας! Μικρά, αφράτα, βουτυρένια και με μια λαχταριστή καρδιά γεμάτη φέτα, ανθότυρο και λίγο δυόσμο για τσαχπινιά!

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
  • 1 αυγό (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. γιαούρτι (για έξτρα αφράτο αποτέλεσμα)
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά: λίγος δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • Σουσάμι ή μαυροσούσαμο για πασπάλισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό, το γιαούρτι, το πιπέρι και τον δυόσμο. Αυτή η κρέμα θα γίνει το… μυστικό όπλο γεύσης!
  2. Άνοιξε τη σφολιάτα και κόψ’ την σε τρίγωνα (όπως την πίτσα).
  3. Βάλε στο φαρδύ μέρος κάθε τριγώνου 1 κουταλάκι από τη γέμιση και τύλιξέ το απαλά προς την κορυφή.
  4. Άλειψε τα κρουασανάκια με αυγό, πασπάλισε με σουσάμι και ψήσε στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Άφησέ τα να σταθούν 5 λεπτά εκτός φούρνου και απόλαυσέ τα χλιαρά… Το τυρί θα λιώνει απαλά, η σφολιάτα θα σπάει στο στόμα και εσύ θα αναστενάζεις από νοστιμιά!

Σέρβιρε τα με παγωμένο καφέ, ζεστό τσάι ή ακόμα και ένα ποτήρι κρασί. Είναι τέλεια για brunch, πάρτι ή απλώς για εκείνη τη στιγμή που θες κάτι “μικρό, νόστιμο και τσαχπίνικο”! 

Να σου το πω απλά καλοί μου φίλοι μου; Αυτά τα κρουασανάκια… είναι τυροπιτάκια με attitude! 😍

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ