ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ… ΘΡΥΛΟΣ
Κάθε χώρα έχει το φαγητό-υπογραφή της. Για τη Γερμανία, μία από τις μεγαλύτερες “σταρ” της κουζίνας τους είναι η πατατοσαλάτα. Λέγεται πως η συνταγή αυτή πέρασε από γενιά σε γενιά, από γιαγιά σε εγγονή, κι έγινε το πιάτο που συνοδεύει σχεδόν κάθε τραπέζι, από μπύρα-γκάρτεν μέχρι χριστουγεννιάτικα δείπνα.
Και δεν είναι περίεργο… Είναι απλή, χορταστική και απίστευτα γευστική.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ;
Γιατί δεν μοιάζει με την ελληνική πατατοσαλάτα. Δεν έχει μαγιονέζα! Είναι ζεστή, ζουμερή και με μια ανεπαίσθητη ξινούλα που σε κάνει να θες… άλλη μια μπουκιά. Το μυστικό; Το ντρέσινγκ που φτιάχνεται κατευθείαν στο τηγάνι.
Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ – GERMAN POTATO SALAD
Υλικά (4 άτομα)
- 1 κιλό πατάτες μικρές ή baby
- 150 γρ. καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 ml ζωμός κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ξίδι λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι & πιπέρι
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Κρύωσέ τες ελαφρά και καθάρισέ τες. Κόψε σε χοντρές φέτες.
- Σε τηγάνι, τσιγάρισε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξε στο τηγάνι το ξίδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και τον ζωμό. Άφησε 2–3 λεπτά να δέσει το ντρέσινγκ.
- Βάλε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και περιέχυσε με το ζεστό ντρέσινγκ.
- Ανακάτεψε απαλά, πρόσθεσε μαϊντανό και σερβίρισε όσο είναι ακόμα χλιαρή.
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟΡΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Λένε πως η πρώτη Γερμανίδα γιαγιά που την έφτιαξε “έριξε κατά λάθος” το ξίδι στο τηγάνι με το μπέικον, κι από τον ατμό και τη μυρωδιά τρέξανε όλοι στην κουζίνα. Έτσι ξεκίνησε ο μύθος μιας σαλάτας… που έγινε η πιο διάσημη της Γερμανίας!
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Γιατί είναι εύκολη, οικονομική και κάνει όποιον την δοκιμάσει να ρωτάει: “Πώς στο καλό τη φτιάχνεις;”

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου