ΤΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ: ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ
Αν αναζητάς ένα γεύμα που θα γεμίσει το σπίτι μυρωδιές, θα φέρει χαμόγελα και θα θυμίσει μαμαδίστικη φροντίδα, τότε η απάντηση είναι μία: κεφτέδες με πατάτες τηγανητές και για επιδόρπιο λουκουμάδες με μέλι. Ένας απλός αλλά λαχταριστός συνδυασμός που δεν απογοητεύει ποτέ!
Οι κεφτέδες είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Μαλακοί, αρωματικοί, με ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό και λίγο κρεμμυδάκι, τηγανισμένοι μέχρι να ροδίσουν τέλεια. Συνοδεύονται ιδανικά με πατάτες τηγανητές, τραγανές απέξω και αφράτες μέσα – γιατί καμία μερίδα κεφτέδων δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτές!
Και μόλις τελειώσει το αλμυρό γεύμα, έρχεται η γλυκιά απόλαυση: λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Ζεστοί, αφράτοι, με το μέλι να στάζει και την κανέλα να σκορπά άρωμα, αποτελούν το τέλειο κλείσιμο μιας ημέρας γεμάτης νοστιμιά και θαλπωρή.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες και στυμμένες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κ.σ. μαϊντανός
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ξύδι ή κρασί (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά, ζύμωσε καλά και άσε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάσε τους κεφτέδες, πέρασέ τους από λίγο αλεύρι και τηγάνισέ τους σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Μυστικό: Κόψε τις πατάτες και άφησέ τες σε νερό με λίγο αλάτι για 20 λεπτά. Στέγνωσέ τες καλά και τηγάνισέ τες πρώτα σε μέτρια φωτιά και μετά σε δυνατή, για να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
Υλικά:
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1½ φλ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Μέλι και κανέλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τον χυλό και άφησέ τον να φουσκώσει 40 λεπτά. Με ένα κουτάλι ρίξε μικρές δόσεις σε καυτό λάδι και τηγάνισε μέχρι να ροδίσουν. Σέρβιρε με άφθονο μέλι και κανέλα.
Ένα γεύμα απλό αλλά ανεπανάληπτο, που φέρνει στο τραπέζι την ελληνική παράδοση, τη νοστιμιά και την αγάπη μέσα από το φαγητό!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου