ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ;

 


ΠΟΣΟ «ΑΝΤΕΧΕΙ» ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ;

Το ηλιέλαιο έχει χαμηλότερη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες. Οξειδώνεται γρήγορα και σχηματίζει βλαβερές ουσίες μετά από λίγους κύκλους τηγανίσματος.
Ασφαλής επαναχρησιμοποίηση: 1–2 φορές το πολύ.
Μετά τη δεύτερη χρήση η γεύση αλλάζει, σκουραίνει και αρχίζει να καπνίζει πιο εύκολα — ένδειξη ότι έχει χαλάσει.

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΓΑΝΙ;

Το ελαιόλαδο είναι πιο ανθεκτικό χάρη στα αντιοξειδωτικά και τα φυσικά του λιπαρά. Αντέχει περισσότερο πριν αλλοιωθεί, ειδικά όταν το χρησιμοποιείς μόνο για πατάτες που δεν αφήνουν βαριά υπολείμματα.
Ασφαλής επαναχρησιμοποίηση: έως 3 φορές, αρκεί το λάδι να μην έχει καεί και να το έχεις φιλτράρει καλά.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ;

  • Σκουραίνει και γίνεται σχεδόν καφέ.
  • Μυρίζει περίεργα ή «βαριά».
  • Καπνίζει πιο εύκολα από την πρώτη φορά.
  • Έχει αφρούς ή πολλά υπολείμματα.
    Αν δεις κάτι από αυτά, μην το ξαναχρησιμοποιήσεις.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Φίλτραρε το λάδι ενώ είναι ακόμη χλιαρό με ένα σουρωτήρι και χαρτί κουζίνας ή λεπτή γάζα. Φύλαξέ το σε γυάλινο βαζάκι, σε δροσερό σημείο.
Έτσι περιορίζεις τα καμένα υπολείμματα που αλλοιώνουν το λάδι.

  • Ηλιέλαιο: 1–2 χρήσεις.
  • Ελαιόλαδο: 2–3 χρήσεις.
    Γενικά, όσο πιο καθαρή η τηγανιά (όπως οι πατάτες), τόσο πιο πολύ αντέχει το λάδι — αλλά η υπερβολική επαναχρησιμοποίηση το κάνει ανθυγιεινό και χαλάει τη γεύση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ