ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ





Τα κατσικίσια παιδάκια έχουν ξεχωριστή θέση στην ελληνική κουζίνα. Ζουμερά, τρυφερά και με πλούσιο άρωμα, γίνονται πραγματική λιχουδιά όταν ψήνονται αργά στη γάστρα. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τη γλύκα από τις πατάτες baby με τη βελούδινη οξύτητα του Κατικιού Δομοκού, δημιουργώντας ένα πιάτο που λιώνει στο στόμα.

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

  • 1,5 κιλό κατσικίσια παιδάκια
  • 1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες με τη φλούδα
  • 200 γρ. Κατίκι Δομοκού
  • 4–5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Μαρινάρισμα για extra γεύση 
  1. Βάζεις τα παιδάκια σε μπολ με λάδι, λεμόνι, κρασί, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι. Τα αφήνεις τουλάχιστον 1 ώρα να τραβήξουν.

  2. Ετοιμασία γάστρας
    Στρώνεις στον πάτο το κρεμμύδι και από πάνω τοποθετείς το κρέας. Ρίχνεις γύρω γύρω τις πατάτες baby και τα αλατίζεις.

  3. Το μυστικό της νοστιμιάς
    Προσθέτεις στη γάστρα τη μαρινάδα, λίγο νερό (μισό ποτήρι), τη δάφνη και κλείνεις καλά το καπάκι.

  4. Αργό ψήσιμο – μέγιστη απόλαυση
    Ψήνεις στους 170°C για 2,5 ώρες. Στο τέλος ανοίγεις το καπάκι και αφήνεις άλλα 20–25 λεπτά για χρυσαφένια κρούστα.

  5. Το τελικό άγγιγμα με Κατίκι Δομοκού
    Μόλις βγει από τον φούρνο, προσθέτεις κουταλιές Κατίκι Δομοκού πάνω στο κρέας και στις πατάτες. Λιώνει ελαφρά από τη θερμοκρασία και δένει τέλεια με τους χυμούς της γάστρας.                                        

Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, ζωντανές γεύσεις και πραγματικά γιορτινή απόλαυση. Τα παιδάκια μένουν λουκούμι και οι πατάτες απορροφούν όλα τα ζουμιά, ενώ το Κατίκι δίνει τη δροσερή, κρεμώδη πινελιά που απογειώνει τη συνταγή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ