Η ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ PIZZA ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟΥ
Θες κάτι νόστιμο, γρήγορο και σπιτικό χωρίς κόπο; Η pizza του πεντάλεπτου είναι η τέλεια λύση! Με βάση από σουβλακόπιτες, ελάχιστα υλικά και πολύ φαντασία, φτιάχνεις μέσα σε λίγα λεπτά μια απολαυστική πίτσα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
- 2 σουβλακόπιτες (ή όσες θέλεις ανάλογα με τις μερίδες)
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή ketchup
- 1 φλ. τυρί τριμμένο (γκούντα, μοτσαρέλα ή ανάμεικτο)
- Γαλοπούλα, ζαμπόν ή μπέικον σε κομματάκια
- Πιπεριά σε ροδέλες
- Μανιτάρια ή καλαμπόκι (προαιρετικά)
- Ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (ή βάλε το φουρνάκι στον αέρα).
- Άπλωσε τις σουβλακόπιτες σε ταψί με λαδόκολλα.
- Άλειψε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπάλισε με λίγη ρίγανη.
- Πρόσθεσε τα υλικά της επιλογής σου (τυρί, αλλαντικά, λαχανικά).
- Ψήσε για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η πίτα.
ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Για πιο «μαργαρίτα» εκδοχή, βάλε μόνο σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό. Αν θες κάτι πιο... ελληνικό, δοκίμασε φέτα, ελιά και ρίγανη!
Σε 5 λεπτά έχεις μια πίτσα που μοσχοβολάει Ιταλία — και φτιάχνεται με ελληνικό ταπεραμέντο!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου