Η ΠΙΟ ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ LEMON PIE
Αν αγαπάς τα γλυκά που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις, τότε αυτή η σπιτική lemon pie είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Τραγανή βάση, βελούδινη λεμονάτη κρέμα και αφράτη μαρέγκα που λιώνει στο στόμα. Μια συνταγή απλή, αλλά με αποτέλεσμα… επαγγελματικό!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 120 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
- Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
- 3 ασπράδια αυγών
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάξε τη βάση: Θρυμμάτισε τα μπισκότα, ανακάτεψέ τα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και στρώσε το μείγμα σε μια ταρτιέρα. Ψήσε στους 180°C για 10 λεπτά.
Ετοίμασε την κρέμα: Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους με το ζαχαρούχο, πρόσθεσε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ρίξε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήσε για 15 λεπτά ακόμη.
Φτιάξε τη μαρέγκα: Χτύπησε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Όταν στέκεται, άπλωσέ τη πάνω στην πίτα.
Τελικό ψήσιμο: Βάλε την πίτα ξανά στον φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα η μαρέγκα.
ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:
Άφησέ τη να κρυώσει τελείως πριν τη βάλεις στο ψυγείο για 2 ώρες. Έτσι η γεύση του λεμονιού θα «δέσει» και θα γεμίσει το σπίτι με το πιο αναζωογονητικό άρωμα!
Ένα κομμάτι είναι ποτέ αρκετό; Μάλλον όχι!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου