CHOCOTORTA: ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
Παιδιά τι νοστιμιά είναι αυτή; Τι τρελή γλυκάρα; Έχω συνταγή, το έφτιαξα και έχω πάθει σοκ, σου το προτείνω!!!
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή σοκολατένια
- 400 γρ. dulce de leche (ή καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. κουβερτούρα (για γλάσο, προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το dulce de leche με το τυρί κρέμα και τη βανίλια μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Βούτηξε γρήγορα τα μπισκότα στο γάλα και στρώσε μια πρώτη στρώση σε ταψί ή πυρέξ.
- Άπλωσε από πάνω λίγη από την κρέμα dulce de leche, και επανέλαβε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
- Αν θέλεις, κάλυψε την τελευταία στρώση με λιωμένη κουβερτούρα.
- Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).
- Σέρβιρε παγωμένο — θυμίζει tiramisu αλλά με γεύση καραμέλας και σοκολάτας!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου