ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΡΟΔΙ: ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΚΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΊΝΗΣ



Το ρόδι, σύμβολο υγείας και ευημερίας, δεν είναι απλώς ένα όμορφο φρούτο. Είναι μια υπερτροφή γεμάτη αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολυφαινόλες που προστατεύουν την καρδιά και συμβάλλουν στη ρύθμιση της «κακής» χοληστερίνης (LDL). Ένας απολαυστικός τρόπος να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου είναι η σπιτική μαρμελάδα ροδιού!

 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΡΟΔΙΟΥ

  • Ρυθμίζει τη χοληστερίνη: Οι φυσικές πολυφαινόλες του ροδιού μειώνουν την οξείδωση της LDL και ενισχύουν την «καλή» HDL.
  • Προστατεύει την καρδιά: Μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τη ροή του αίματος.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Πλούσια σε βιταμίνες C και K, μαγγάνιο και κάλιο.
  • Καταπολεμά την πρόωρη γήρανση: Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην υγεία του δέρματος και των κυττάρων.

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

  • 3 φλιτζάνια χυμός ροδιού (φρέσκος, από σπόρους ροδιού)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη ή μέλι
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλε τον χυμό ροδιού και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και άφησέ τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακάτευε συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει (περίπου 30–40 λεπτά).
  3. Πρόσθεσε το λεμόνι, ανακάτεψε και άφησέ τη να κρυώσει.
  4. Φύλαξέ τη σε αποστειρωμένα βαζάκια.

 ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ

Πρωινό με ψωμί ολικής, γιαούρτι, ή ακόμη και σαν γλυκό topping σε pancakes και cheesecake.

Μικρό μυστικό: Αν θέλεις πιο έντονο χρώμα και γεύση, πρόσθεσε λίγο χυμό από βατόμουρο ή κράνμπερι!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ