ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΑΤΟ ΑΥΓΟ
Το τέλειο μελάτο αυγό είναι μια μικρή… επιστήμη. Ο στόχος; Να παραμείνει ο κρόκος ζουμερός και βελούδινος, ενώ το ασπράδι να έχει μόλις σταθεροποιηθεί. Για να το πετύχεις, χρειάζεται ακριβής χρόνος και σωστή διαδικασία.
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βγάλε τα αυγά από το ψυγείο 10-15 λεπτά πριν το βράσιμο, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι αποφεύγεις το ράγισμα και έχεις ομοιόμορφο ψήσιμο.
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Βράσε νερό μέχρι να κοχλάσει και έπειτα ρίξε προσεκτικά τα αυγά μέσα. Από τη στιγμή που τα βάλεις, μέτρα:
- 4 λεπτά για πολύ μελάτο αυγό, με ρευστό κρόκο και ασπράδι ελαφρώς πηχτό.
- 5 λεπτά για πιο «δεμένο» ασπράδι και κρόκο που παραμένει κρεμώδης.
- 6 λεπτά για το κλασικό μελάτο αποτέλεσμα – ο κρόκος μαλακός, αλλά όχι υγρός.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΥΦΗΣ
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, βύθισε τα αυγά αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό για 1-2 λεπτά. Αυτό σταματά τη διαδικασία μαγειρέματος και κρατά τον κρόκο στην ιδανική υφή.
ΤΕΛΙΚΟ TIP
Χρησιμοποίησε πάντα χρονομετρητή – ακόμα και 30 δευτερόλεπτα κάνουν διαφορά! Με αυτή τη μέθοδο, κάθε αυγό θα βγαίνει τέλειο, σαν να βγήκε από gourmet brunch!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου