ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΑΤΟ ΑΥΓΟ



Το τέλειο μελάτο αυγό είναι μια μικρή… επιστήμη. Ο στόχος; Να παραμείνει ο κρόκος ζουμερός και βελούδινος, ενώ το ασπράδι να έχει μόλις σταθεροποιηθεί. Για να το πετύχεις, χρειάζεται ακριβής χρόνος και σωστή διαδικασία.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βγάλε τα αυγά από το ψυγείο 10-15 λεπτά πριν το βράσιμο, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι αποφεύγεις το ράγισμα και έχεις ομοιόμορφο ψήσιμο.

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Βράσε νερό μέχρι να κοχλάσει και έπειτα ρίξε προσεκτικά τα αυγά μέσα. Από τη στιγμή που τα βάλεις, μέτρα:

  • 4 λεπτά για πολύ μελάτο αυγό, με ρευστό κρόκο και ασπράδι ελαφρώς πηχτό.
  • 5 λεπτά για πιο «δεμένο» ασπράδι και κρόκο που παραμένει κρεμώδης.
  • 6 λεπτά για το κλασικό μελάτο αποτέλεσμα – ο κρόκος μαλακός, αλλά όχι υγρός.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΥΦΗΣ

Μόλις τελειώσει ο χρόνος, βύθισε τα αυγά αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό για 1-2 λεπτά. Αυτό σταματά τη διαδικασία μαγειρέματος και κρατά τον κρόκο στην ιδανική υφή.

ΤΕΛΙΚΟ TIP

Χρησιμοποίησε πάντα χρονομετρητή – ακόμα και 30 δευτερόλεπτα κάνουν διαφορά! Με αυτή τη μέθοδο, κάθε αυγό θα βγαίνει τέλειο, σαν να βγήκε από gourmet brunch! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ