Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΓΟΥΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΟΣ ΤΥΡΙΩΝ



Αν θες ένα πιάτο δροσερό, διαφορετικό και γεμάτο γεύση, αυτή η αγγουρομακαρονάδα θα γίνει η νέα σου καλοκαιρινή εμμονή! Συνδυάζει τη φρεσκάδα του αγγουριού με τη βελούδινη υφή μιας πλούσιας σως τυριών που λιώνει υπέροχα πάνω στα μακαρόνια.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση πέννες ή φαρφάλες)
  • 2 μεγάλα αγγούρια τριμμένα (χωρίς πολλά υγρά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος ή δυόσμος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζεις, κρατώντας λίγο από το νερό τους.
  2. Σε τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο ελαφρά.
  3. Προσθέτεις το τριμμένο αγγούρι και το αφήνεις 2-3 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά.
  4. Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και όλα τα τυριά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια βελούδινη σως.
  5. Αν χρειάζεται, προσθέτεις λίγο από το νερό των μακαρονιών για πιο ρευστή υφή.
  6. Ανακατεύεις τα μακαρόνια με τη σως και πασπαλίζεις με άνηθο ή δυόσμο.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Χρησιμοποίησε φρέσκο, τραγανό αγγούρι και άφησε τη σως να δέσει χωρίς να βράσει πολύ, για να κρατήσει το άρωμά της.

Ένα πιάτο απλό, αλλά ιδιαίτερο — δροσερό, τυρένιο και άκρως εθιστικό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Πουρουτιδης. Οι τρέσες να πάνε σπίτι τους. Οι τηλεθεατές εδώ και χρόνια έκρουσαν τον κώδωνα στην τηλεόραση για αλλαγή, για νέα και αληθινά πρόσωπα. Τέρμα στους άχρηστους, φαντασμένους και βολεψάκιδες

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙ