Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΓΟΥΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΟΣ ΤΥΡΙΩΝ
Αν θες ένα πιάτο δροσερό, διαφορετικό και γεμάτο γεύση, αυτή η αγγουρομακαρονάδα θα γίνει η νέα σου καλοκαιρινή εμμονή! Συνδυάζει τη φρεσκάδα του αγγουριού με τη βελούδινη υφή μιας πλούσιας σως τυριών που λιώνει υπέροχα πάνω στα μακαρόνια.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. μακαρόνια (κατά προτίμηση πέννες ή φαρφάλες)
- 2 μεγάλα αγγούρια τριμμένα (χωρίς πολλά υγρά)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
- 50 γρ. παρμεζάνα
- Αλάτι – πιπέρι
- Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος ή δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζεις, κρατώντας λίγο από το νερό τους.
- Σε τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο ελαφρά.
- Προσθέτεις το τριμμένο αγγούρι και το αφήνεις 2-3 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά.
- Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και όλα τα τυριά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια βελούδινη σως.
- Αν χρειάζεται, προσθέτεις λίγο από το νερό των μακαρονιών για πιο ρευστή υφή.
- Ανακατεύεις τα μακαρόνια με τη σως και πασπαλίζεις με άνηθο ή δυόσμο.
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Χρησιμοποίησε φρέσκο, τραγανό αγγούρι και άφησε τη σως να δέσει χωρίς να βράσει πολύ, για να κρατήσει το άρωμά της.
Ένα πιάτο απλό, αλλά ιδιαίτερο — δροσερό, τυρένιο και άκρως εθιστικό!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου