ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΟ AIRFRYER
Αν αγαπάς τις πατάτες αλλά θες κάτι πιο γευστικό και υγιεινό, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Οι πατάτες με πάπρικα, μουστάρδα και θυμάρι στο Airfryer συνδυάζουν τραγανότητα, άρωμα και νοστιμιά χωρίς περιττά λάδια.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (ή καπνιστή για πιο έντονη γεύση)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόψε τις πατάτες σε κυδωνάτες ή sticks και μούλιασέ τες για 10 λεπτά σε νερό για να φύσει το άμυλο.
- Στέγνωσέ τες καλά με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πρόσθεσε τις πατάτες και ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Βάλε τις στο Airfryer στους 190°C για 18-20 λεπτά, ανακινώντας στη μέση του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Θα έχεις πατάτες τραγανές απ’ έξω και αφράτες μέσα, με αρωματική επίγευση μουστάρδας και θυμάρι που θα σου θυμίσει φούρνο παραδοσιακής ταβέρνας.
EXTRA TIP
Αν θες πιο «πειραγμένη» εκδοχή, πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού ή τριμμένο σκόρδο στο μείγμα για άρωμα και φρεσκάδα!
Τραγανές, αρωματικές και πανεύκολες — οι πατάτες στο Airfryer έτσι θα γίνουν η αγαπημένη σου συνήθεια!
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΙΣ ΒΟΥΤΑΩ ΣΕ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΣΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΈΛΕΙΑ ΝΟΣΤΙΜΙΆ!!!!

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου