ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ; ΜΑΘΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ!
Το ακτινίδιο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα που έχουμε στα χέρια μας. Ωστόσο, πολλοί αγνοούν ότι η φλούδα του όχι μόνο τρώγεται, αλλά αποτελεί και ένα διατροφικό… θησαυροφυλάκιο! Αν και η ιδέα μπορεί αρχικά να ξενίζει, οι ειδικοί συμφωνούν πως η κατανάλωση του ακτινιδίου με τη φλούδα ενισχύει εντυπωσιακά τα οφέλη του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΠΕΨΗ
Η φλούδα περιέχει έως και 50% περισσότερες φυτικές ίνες από το εσωτερικό. Αυτό σημαίνει καλύτερη λειτουργία εντέρου, πρόληψη δυσκοιλιότητας και πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου.
ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Οι πολυφαινόλες και τα καροτενοειδή συγκεντρώνονται σε μεγαλύτερη ποσότητα στη φλούδα, προσφέροντας:
- προστασία από φλεγμονές
- ενίσχυση του ανοσοποιητικού
- αντιγήρανση σε κυτταρικό επίπεδο
ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ
Τρώγοντάς το με τη φλούδα, λαμβάνεις περισσότερη:
- Βιταμίνη C
- Βιταμίνη Κ
- Φυλλικό οξύ
- Κάλιο
Έτσι υποστηρίζεις φυσικά την ενέργεια, την καρδιά και το δέρμα.
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΦΗ
Απλά διάλεξε ακτινίδια με λεπτή, “γυαλιστερή” φλούδα και τρίψε ελαφρά την επιφάνεια για να απομακρύνεις την περιττή χνουδωτή υφή. Μπορείς να το φας σαν μήλο ή να το κόψεις σε φέτες για smoothie bowl αφού φυσικά πρώτα το πλύνεις.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου