Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ
Η κρεατόσουπα είναι από τα πιο θρεπτικά και παρηγορητικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Για να πετύχει όμως πραγματικά πλούσια γεύση, «δεμένη» υφή και βαθύ άρωμα, το μυστικό δεν είναι μόνο το βράσιμο, αλλά κυρίως η σωστή επιλογή κομματιών μοσχαριού. Δεν κάνουν όλα τα μέρη το ίδιο.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Η καλή κρεατόσουπα χρειάζεται κρέας με κολλαγόνο, μυελό και λίγο λίπος. Αυτά είναι που λιώνουν αργά στο βράσιμο και χαρίζουν σώμα, γεύση και θρεπτική αξία στον ζωμό. Τα άπαχα κομμάτια βγάζουν άτονη σούπα, όσο σωστά κι αν τα μαγειρέψεις.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΠΟΝΤΙΚΙ
Το απόλυτο κομμάτι για κρεατόσουπα. Πλούσιο σε κολλαγόνο και μυελό, κάνει τον ζωμό πυκνό, σχεδόν βελούδινο.
ΕΛΙΑ Ή ΣΠΑΛΑ
Ζουμερά και μαλακά κομμάτια που δίνουν έντονη γεύση χωρίς να βαραίνουν. Ιδανικά για ισορροπημένο αποτέλεσμα.
ΣΤΗΘΟΣ (ΣΤΕΡΝΟ)
Έχει λίπος και ίνες που «δένουν» τη σούπα και την κάνουν πιο χορταστική. Ταιριάζει τέλεια με λαχανικά.
ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΕ ΜΥΕΛΟ
Δεν νοούνται χωρίς αυτά. Ο μυελός λιώνει και μετατρέπει το απλό νερό σε πραγματικό ζωμό.
Η καλύτερη κρεατόσουπα δεν γίνεται με ένα μόνο κομμάτι. Συνδύασε ποντίκι, λίγο σπάλα και οπωσδήποτε κόκκαλα. Έτσι έχεις γεύση, σώμα και μαλακό κρέας στο πιάτο.
Αν θες κρεατόσουπα που να θυμίζει παλιά, «μαμαδίστικη» κουζίνα και να θρέφει πραγματικά, μην τσιγκουνευτείς τα σωστά μέρη. Το μυστικό δεν είναι στο καρύκευμα, αλλά στο κομμάτι του μοσχαριού που θα διαλέξεις.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου