ΚΡΗΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΦΕΤΑ KAI ΔΥΟΣΜΟ


Μια παραδοσιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα σαλάτα που τρώγεται και σαν γεύμα! Φρέσκια, θρεπτική και τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

 ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):

  • 2 ώριμες, ζουμερές ντομάτες

  • 1 αγγούρι

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά

  • 4-6 μικρά κριθαροκούλουρα ή 2 μεγάλα ντάκος

  • 100 γρ. φέτα (κατά προτίμηση μαλακή και ντόπια)

  • 1 κουταλιά κάπαρη (προαιρετικά)

  • 1 κουταλάκι ξύδι από κρασί ή βαλσάμικο λευκό

  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 1/2 κ.γ. ρίγανη

  • 3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένα)

  • Αλάτι, πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προετοιμασία βάσης:
    Σπάσε τα παξιμάδια ή τους ντάκους σε χοντρά κομμάτια και βρέξ' τα ελαφρώς με νερό και λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσουν ελαφρά (όχι να μουλιάσουν).

  2. Κόψε & ρίξε:
    Κόψε τις ντομάτες σε κυβάκια, το αγγούρι σε μισοφέγγαρα και την πιπεριά σε λωρίδες. Ψιλόκοψε και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

  3. Ανάμειξε:
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε όλα τα λαχανικά μαζί. Πρόσθεσε το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το ρίγανη. Ανακάτεψέ τα με αγάπη!

  4. Συναρμολόγηση:
    Σε μια πιατέλα άπλωσε τα βρεγμένα παξιμάδια. Από πάνω ρίξε τα λαχανικά. Πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη, την κάπαρη και πασπάλισε με τον φρέσκο δυόσμο.

  5. Το τελικό άγγιγμα:
    Περιχύνεις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και… είσαι έτοιμος/η!

 Extra Tip:

Μπορείς να προσθέσεις και λίγες ελιές Καλαμών ή ακόμα και ένα βραστό αυγό για πιο πλήρες πιάτο. Συνοδεύεται τέλεια με παγωμένο λευκό κρασί ή ρακή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ LABUBU ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ;