ΚΡΗΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΦΕΤΑ KAI ΔΥΟΣΜΟ
Μια παραδοσιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα σαλάτα που τρώγεται και σαν γεύμα! Φρέσκια, θρεπτική και τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα):
-
2 ώριμες, ζουμερές ντομάτες
-
1 αγγούρι
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1/2 κόκκινη πιπεριά
-
4-6 μικρά κριθαροκούλουρα ή 2 μεγάλα ντάκος
-
100 γρ. φέτα (κατά προτίμηση μαλακή και ντόπια)
-
1 κουταλιά κάπαρη (προαιρετικά)
-
1 κουταλάκι ξύδι από κρασί ή βαλσάμικο λευκό
-
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
3-4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένα)
-
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Προετοιμασία βάσης:
Σπάσε τα παξιμάδια ή τους ντάκους σε χοντρά κομμάτια και βρέξ' τα ελαφρώς με νερό και λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσουν ελαφρά (όχι να μουλιάσουν). -
Κόψε & ρίξε:
Κόψε τις ντομάτες σε κυβάκια, το αγγούρι σε μισοφέγγαρα και την πιπεριά σε λωρίδες. Ψιλόκοψε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. -
Ανάμειξε:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε όλα τα λαχανικά μαζί. Πρόσθεσε το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το ρίγανη. Ανακάτεψέ τα με αγάπη! -
Συναρμολόγηση:
Σε μια πιατέλα άπλωσε τα βρεγμένα παξιμάδια. Από πάνω ρίξε τα λαχανικά. Πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη, την κάπαρη και πασπάλισε με τον φρέσκο δυόσμο. -
Το τελικό άγγιγμα:
Περιχύνεις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και… είσαι έτοιμος/η!
Extra Tip:
Μπορείς να προσθέσεις και λίγες ελιές Καλαμών ή ακόμα και ένα βραστό αυγό για πιο πλήρες πιάτο. Συνοδεύεται τέλεια με παγωμένο λευκό κρασί ή ρακή!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου