ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ – Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
Υπάρχουν φαγητά που τα τρως. Και υπάρχουν φαγητά που τα ζεις. Το ριζότο με λαχανικά και φέτα είναι από τα δεύτερα. Κρεμώδες, μυρωδάτο και όσο comfort πρέπει για να σε κάνει να το σκέφτεσαι και στον ύπνο σου.
ΥΛΙΚΑ (για 2-3 μερίδες):
-
1 φλ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 καρότο σε κυβάκια
-
1 μικρό κολοκυθάκι σε κυβάκια
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. λευκό κρασί (προαιρετικά αλλά υπέροχο)
-
1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών
-
120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Σε κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτεις το καρότο και το κολοκυθάκι, σοτάρεις για άλλα 3-4 λεπτά.
-
Ρίχνεις το ρύζι και το ανακατεύεις να γυαλίσει.
-
Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί.
-
Προσθέτεις λίγο-λίγο τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς (ναι, με αγάπη και υπομονή).
-
Όταν το ρύζι είναι al dente και η υφή κρεμώδης, ρίχνεις τη φέτα και το βούτυρο.
-
Ανακατεύεις, διορθώνεις με αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις με μυρωδικά από πάνω.
Tip: Αν θέλεις πιο λεμονάτη νότα, ρίξε και λίγο ξύσμα λεμονιού στο τέλος!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου