ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ – ΟΤΑΝ Η ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Αυτή η συνταγή είναι σαν αγκαλιά σε πιάτο. Ζεστή, απαλή και λίγο... σαγηνευτική. Ιδανική για ρομαντικό πρώτο δείπνο με κεράκια με το νέο σας αμόρε!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες):
-
250 γρ. ταλιατέλες
-
300 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
120 γρ. τυρί κρέμα (ή μασκαρπόνε)
-
1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά
-
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Λίγο μαϊντανό ή φασκόμηλο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Ψήνεις την κολοκύθα στους 200°C με ελαιόλαδο και μοσχοκάρυδο για περίπου 25-30 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει).
-
Βράζεις τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και κρατάς μισό φλυτζάνι από το νερό τους.
-
Πατάς την ψημένη κολοκύθα με πιρούνι να γίνει πουρές (ή λιώνεις σε multi).
-
Σε τηγάνι βάζεις την κολοκύθα, το τυρί κρέμα και το νερό από τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει βελούδινη σάλτσα.
-
Προσθέτεις τις ταλιατέλες, την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά.
-
Σερβίρεις με λίγο φρέσκο μυρωδικό και… αναστεναγμούς ευχαρίστησης.
Tip: Δοκίμασέ το και με λίγο θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί για πιο πλούσια γεύση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου