ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ – ΟΤΑΝ Η ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ


Αυτή η συνταγή είναι σαν αγκαλιά σε πιάτο. Ζεστή, απαλή και λίγο... σαγηνευτική. Ιδανική για ρομαντικό πρώτο δείπνο με κεράκια με το νέο σας αμόρε!

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες):

  • 250 γρ. ταλιατέλες

  • 300 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 120 γρ. τυρί κρέμα (ή μασκαρπόνε)

  • 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά

  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Λίγο μαϊντανό ή φασκόμηλο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ψήνεις την κολοκύθα στους 200°C με ελαιόλαδο και μοσχοκάρυδο για περίπου 25-30 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει).

  2. Βράζεις τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και κρατάς μισό φλυτζάνι από το νερό τους.

  3. Πατάς την ψημένη κολοκύθα με πιρούνι να γίνει πουρές (ή λιώνεις σε multi).

  4. Σε τηγάνι βάζεις την κολοκύθα, το τυρί κρέμα και το νερό από τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει βελούδινη σάλτσα.

  5. Προσθέτεις τις ταλιατέλες, την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά.

  6. Σερβίρεις με λίγο φρέσκο μυρωδικό και… αναστεναγμούς ευχαρίστησης.

Tip: Δοκίμασέ το και με λίγο θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί για πιο πλούσια γεύση!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ LABUBU ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ;