ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ – Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ


Μην την πεις σαλάτα, πες την statement. Αυτή η συνταγή δεν είναι συνοδευτικό – είναι η πρωταγωνίστρια. Έχει χαρακτήρα, έχει ύφος, έχει στυλ.

ΥΛΙΚΑ (για 2-3 άτομα):

  • 1 φλ. φακές ψιλές

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)

  • 2 φλ. ρόκα

  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

  • 4-5 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. ρόδι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. μέλι

  • 1 κ.γ. μουστάρδα

  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βράζεις τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να είναι al dente. Στραγγίζεις, αφαιρείς δάφνη και σκόρδο και αφήνεις να κρυώσουν.

  2. Ετοιμάζεις τη βινεγκρέτ: ανακατεύεις ελαιόλαδο, λεμόνι, μέλι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

  3. Σε μεγάλο μπολ βάζεις τη ρόκα, τις φακές, τα σύκα ή το ρόδι και το τυρί.

  4. Περιχύνεις με τη σος, ανακατεύεις απαλά και σερβίρεις.

 Tip: Θες extra τραγανό; Ρίξε καβουρδισμένο κουκουνάρι!

Σχόλια