ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ – Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Μην την πεις σαλάτα, πες την statement. Αυτή η συνταγή δεν είναι συνοδευτικό – είναι η πρωταγωνίστρια. Έχει χαρακτήρα, έχει ύφος, έχει στυλ.
ΥΛΙΚΑ (για 2-3 άτομα):
-
1 φλ. φακές ψιλές
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
-
2 φλ. ρόκα
-
100 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
-
4-5 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. ρόδι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. μέλι
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι
-
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Βράζεις τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να είναι al dente. Στραγγίζεις, αφαιρείς δάφνη και σκόρδο και αφήνεις να κρυώσουν.
-
Ετοιμάζεις τη βινεγκρέτ: ανακατεύεις ελαιόλαδο, λεμόνι, μέλι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
-
Σε μεγάλο μπολ βάζεις τη ρόκα, τις φακές, τα σύκα ή το ρόδι και το τυρί.
-
Περιχύνεις με τη σος, ανακατεύεις απαλά και σερβίρεις.
Tip: Θες extra τραγανό; Ρίξε καβουρδισμένο κουκουνάρι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου