Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ: ΕΝΑ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥ


Η μπουγάτσα με κρέμα είναι σαν ρομαντική κομεντί του Σαββατοκύριακου – ξεκινάει απαλά και καταλήγει σε γλυκιά απογείωση. Τραγανό φύλλο, αφράτη κρέμα και από πάνω άχνη και κανέλα σαν πρώτο ραντεβού στο φως του ηλίου.

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Απλώνουμε φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε την κρέμα και κλείνουμε με ακόμα φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και πασπαλίζουμε με άχνη & κανέλα. Σερβίρουμε με ροζ τσαγιερό και ένα χαμόγελο.

Σχόλια