Η ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ: ΕΝΑ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΟΥ
Η μπουγάτσα με κρέμα είναι σαν ρομαντική κομεντί του Σαββατοκύριακου – ξεκινάει απαλά και καταλήγει σε γλυκιά απογείωση. Τραγανό φύλλο, αφράτη κρέμα και από πάνω άχνη και κανέλα σαν πρώτο ραντεβού στο φως του ηλίου.
Υλικά:
- 1
λίτρο γάλα
- 1
φλ. ζάχαρη
- 1
φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2
βανίλιες
- 2
αυγά
- 1
πακέτο φύλλο κρούστας
- Βούτυρο
λιωμένο για τα φύλλα
- Άχνη
και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και
προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
η κρέμα. Απλώνουμε φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε την κρέμα και κλείνουμε
με ακόμα φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και πασπαλίζουμε με άχνη & κανέλα.
Σερβίρουμε με ροζ τσαγιερό και ένα χαμόγελο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου