ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ: ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ


Τα πολλά λόγια είναι φτώχια και το γνωρίζετε, για αυτό λοιπόν ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό!

Υλικά: 400 γρ. μπρόκολο, 400 γρ. σπανάκι, 150 γρ. αρακά κατεψυγμένο, 1 φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, 1 λίτρο ζωμό κότας, 2 κουταλιές βούτυρο, 130 γραμμ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, λίγη κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα αφήνουμε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό και ξίδι για 10′. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά.

Ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο για 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το ζωμό και προσθέτουμε το μπρόκολο, τον αρακά και το σπανάκι. Μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 45′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγα υγρά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ, ή επιτόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα σύμφωνα με τη γεύση μας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο βούτυρο και τη γραβιέρα και δίνουμε ακόμα μια βράση στη σούπα.

Τη σερβίρουμε ζεστή με μια σπείρα από κρέμα γάλακτος και αν θέλουμε συνοδεύουμε με μπαστουνάκια σφολιάτας.

 theonewithallthetastes.

Σχόλια