ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Δεν έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου άνθρωπο που δεν του αρέσει η τάρτα φράουλα κι αν υπάρχει τέτοιος άνθρωπος σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με αυτόν. 

Φτιάξτε το σαββατοκύριακο που έρχεται αυτή την υπέροχη και εύκολη και φυσικά πεντανόστιμη τάρτα φράουλα και στείλτε μου e mail να μου πείτε τη γνώμη σας!

Για τη βάση

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας

90 γρ. ζάχαρη άχνη

1 τσιμπιά αλάτι

150 γρ. βούτυρο, παγωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας

1 αβγό

1 κ.σ. νερό

1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό

200 γρ μαρμελάδα φράουλα της αρεσκείας σας

 

Για το σερβίρισμα

100 γρ. γιαούρτι

50 γρ. φράουλες, κομμένες

20 γρ τριμμένη σε νιφάδες σοκολάτα γάλακτος

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά μας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, βγάζουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο και την μισή τη βάζουμε στη λαδόκολλα απλώνοντάς την με το χέρι ομοιόμορφα να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη μισή  ζύμη για να είναι πιο εύκολο να την ανοίξουμε. Πιέζουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματα του ταψιού (ουσιαστικά πάνω στη λαδόκολλα). Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα φράουλας στη βάση της τάρτας μας και από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι ζύμης μας , το οποίο έχουμε ανοίξει με τον πλάστη μας νωρίτερα. Ψήνουμε την τάρτα μας για 35 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και την ομορφαίνουμε με γιαούρτι στραγγιστό, κομμένες φράουλες και νιφάδες σοκολάτας. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σχόλια