ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ


Ομίχλη (ίσως), χιονισμένο τοπίο (ιδανικά) και περίπατος στη λίμνη των Ιωαννίνων. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για μια εκδρομή αυτό το χειμώνα; Αναζητήστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ιωάννινα κι ανακαλύψτε τους θρύλους και τις παραδόσεις αυτής της γωνιάς της Ηπείρου. Το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα των Ιωαννίνων. Έχει συνδεθεί με την ιστορία του Αλή Πασά και κατοικείται από λιγοστές οικογένειες. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο που διατηρείται στο νησί, να ψωνίσετε από τα καταστήματα λαϊκής τέχνης και να γευτείτε τοπικούς μεζέδες στα ταβερνάκια και τα εστιατόρια που υπάρχουν εκεί.

Μερικά ακόμη αξιοθέατα στα Γιάννενα είναι η Οικία Χουσείν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά, το Σπήλαιο του Περάματος και το κάστρο της πόλης.

Από τα Γιάννενα μπορείτε να αναχωρήσετε για μονοήμερες εκδρομές στο Ζαγόρι και τα 48 χωριά του. Τα φημισμένα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Λίγο η ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τους πετρόκτιστους οικισμούς, λίγο τα πανέμορφα γεφύρια και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής, δε θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο τα Ζαγοροχώρια έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

Πώς θα πάτε στα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια απέχουν 470 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 350 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια για Γιάννενα και νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για τις εκδρομές σας στα ορεινά χωριά του Ζαγορίου.

skyscanner






Σχόλια