ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!


Η αρχόντισσα της Θράκης μπορεί να φημίζεται για το καρναβάλι της – το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα – όμως οι ομορφιές της σας περιμένουν όλο τον χρόνο! Ο χειμώνας είναι μια από τις ωραιότερες εποχές για μια εκδρομή στην Ξάνθη.

Η περιήγησή σας στην πόλη θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία με το παλιό ρολόι. Θα κάνετε μια στάση στη Δημοτική Αγορά, το κτίριο της οποίας έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο, και θα τσιμπήσετε νόστιμους τοπικούς μεζέδες στο ουζερί που λειτουργεί μέσα σ’ αυτή.

Θα συνεχίσετε την περιπλάνησή σας στα λιθόστρωτα στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης και θα θαυμάσετε τα καλοδιατηρημένα, παλιά αρχοντικά και παραδοσιακά κτίσματα με τη χαρακτηριστική «σαχνισιά» (προεξοχές στηριγμένες σε ξύλινα δοκάρια), που θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Προτού καταλήξετε σε κάποιο ταβερνάκι της παλιάς πόλης, κάντε μερικές ακόμη στάσεις στο Δημαρχείο, που χτίστηκε το 1830, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης.

Tip: Το Σάββατο μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια «γεύση» από το παζάρι της Ξάνθης! Για μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε στο δασικό χωριό Ερύμανθου. Καλού-κακού ρίξτε και τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο πορτ-μπαγκάζ! Όπως διαβάζουμε στο skyscanner έχοντας ως βάση σας την πόλη της Ξάνθης μπορείτε να ξεκινήσετε για μια ημερήσια εκδρομή με το αυτοκίνητο στα περίφημα Πομακοχώρια.

Πώς θα πάτε στην Ξάνθη

Η Ξάνθη απέχει 220 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Τα πιο κοντινά αεροδρόμια είναι αυτά της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Ξενοδοχεία στην Ξάνθη

 

 

Σχόλια