ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Θα κάνω ένα διαφορετικό φαγητό σήμερα, νόστιμο, ελαφρώς πικάντικο και αλανιάρικο! Αν θες ακολούθα! Θα φτιάξω σουφλέ με φέτα, λουκάνικο και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης.


Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά πένες

1 κ.σ βούτυρο

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 τσιμπιά αλάτι

1 τσιμπιά πιπέρι

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

1/4 κούπα νερό

1 βαζάκι με άλειμμα από πιπεριά Φλωρίνης με φέτα

λουκάνικο της αρεσκείας σας (επιλέγω χωριάτικο)

120 γρ. τριμμένο ρεγκάτο


Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύουμε με το βούτυρο, το λάδι και μια τσιμπιά αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε πιρέξ και τα ανακατεύουμε με το άλειμμα από πιπεριά  Φλωρίνης με την φέτα και προσθέτουμε και το γιαούρτι μας. Παράλληλα έχουμε ψήσει το λουκάνικό μας σε αντικολλητικό ή σε φούρνο (όπου σας βολεύει). Βάζουμε και το λουκανικάκι μας μέσα και το νεράκι μας. Έπειτα τοποθετούμε το πιρέξ μας στο φούρνο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι τα υλικά μας να δέσουν. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το πιρέξ από το φούρνο μας βάζουμε το τριμμένο ρεγκάτο πάνω στα ζυμαρικά μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σχόλια