ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ


Το γιαούρτι είναι το μαγικό συστατικό στην όλη υπόθεση. Βοηθάει τα τυροπιτάκια να είναι μαλακά και αφράτα γεμάτα πλούσια γεύση. Φτιάξε λοιπόν τυροπιτάκια με γιαούρτι και γκούντα αμέσως τώρα. 

Υλικά:

200 g γιαούρτι 

300 g  Gouda (για τη ζύμη/γέμιση)

350 g Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για τη ζύμη)

2 τμχ αυγό (για τη ζύμη)

1 τμχ Κρόκος Αυγού (άλειμμα πριν το ψήσιμο)

50 ml ελαιόλαδο (για τη ζύμη)

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (για τη ζύμη)

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)

Σουσάμι (για πασπάλισμα, μετά το άλειμμα με κρόκο αβγού, πριν το ψήσιμο)


Εκτέλεση:

1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά. 2. Πλάθουμε 20-25 τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλά, τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175ο C για 25 λεπτά. Σημειώσεις για τη συνταγή: Για να φτιάξουμε τη ζύμη για την τάρτα με τυρί ακολουθούμε τα εξής βήματα: Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς να προσθέσουμε το τυρί, ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε μια ταρτιέρα. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε σ΄ ένα μπολ 300 γρ. Gouda τριμμένο, 2 αυγά, 200 γρ. κρέμα γάλακτος  και λίγο μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις. Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό, επίσης ταιριάζει και μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι. Αν θέλουμε πιο τριφτό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μαλακό αλεύρι.

 

Σχόλια