ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΕΚΛΕΡ ΣΑΝ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ
ΑΦΡΑΤΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Τα εκλέρ είναι από τα πιο εντυπωσιακά γλυκά ζαχαροπλαστείου, αλλά η αλήθεια είναι πως στο σπίτι μπορούν να βγουν ακόμα καλύτερα . Με σωστή ζύμη, πλούσια κρέμα και λαχταριστή σοκολάτα, αυτά τα σπιτικά εκλέρ θυμίζουν βιτρίνα ζαχαροπλαστείου και εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 125 ml νερό 125 ml γάλα 100 γρ. βούτυρο 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ 500 ml φρέσκο γάλα 120 γρ. ζάχαρη 3 κρόκοι αυγών 40 γρ. κορν φλάουρ 1 κ.γ. υγρή βανίλια 30 γρ. βούτυρο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 200 γρ. κουβερτούρα 100 ml κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, γάλα, βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη. Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι μονομιάς και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα , ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και σ...