Η Caterham πουλήθηκε!

Ο Tony Fernandes αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Caterham επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ομάδα.
Πλέον στο Leafield άλλοι κάνουν κουμάντο. Πρόκειται για ένα consortium επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή το οποίο μάλιστα ανακοίνωσε ότι επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο πρώην οδηγός της F1, Christian Albers!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Caterham: «Η Caterham F1 Team είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Tony Fernandes και οι συνέταιροί του πούλησαν την ομάδα σε ένα κονσόρτσιουμ επενδυτών από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, τους οποίους συμβούλεψε ο πρώην Επικεφαλής ομάδας της F1, Colin Kolles. Σύμφωνα με τους όρους της πώλησης, η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως Caterham F1 και η βάση της θα παραμείνει στο Leafield στο άμεσο μέλλον. Οι νέοι ιδιοκτήτες αναλαμβάνουν με άμεση ισχύ. Ο Ολλανδός πρώην οδηγός F1, Christian Albers, βοηθούμενος από τον Manfredi Ravetto, θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Θα αναφέρει απευθείας στο ΔΣ και θα αντικαταστήσει τον Cyril Abiteboul, που αφήνει την ομάδα για να επιδιώξει νέες προκλήσεις».

Τις πρώτες δηλώσεις του έκανε και ο Christain Albers: «Γνωρίζουμε την τεράστια πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, με δεδομένη τη μάχη στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος, και ο στόχος μας είναι η 10η θέση στο Πρωτάθλημα του 2014. Είμαστε αφοσιωμένοι στο μέλλον της ομάδας και θα διασφαλίσουμε ότι η ομάδα θα διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να πετύχει όλα για τα οποία είναι ικανή».

Vittorio