Κατατακτήριες δοκιμές Grand Prix Αυστρίας: Ταύροι FW36 στο Red Bull Ring!


Ο Felipe Massa εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες της FW36 και πραγματοποιώντας έναν υποδειγματικό γύρο στο Q3 πήρε την pole position.
Δίπλα του ο έτερος οδηγός της Williams, Valtteri Bottas, κλειδώνοντας την πρώτη σειρά για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας. Οι δύο Williams από την αρχή του τριημέρου έδειξαν άγριες διαθέσεις αλλά ίσως κανείς δεν περίμενε να πάρουν τη μπαγκέτα από τα χέρια των Mercedes. Να σημειωθεί ότι ο Massa είχε να πετύχει pole position από το Βραζιλιάνικο GP του 2008!

Πίσω από τις μαινόμενες Williams κατετάγη ο Nico Rosberg ο οποίος απειλούσε για την pole αλλά στο γρήγορο γύρο του συνάντησε κίτρινες σημαίες λόγο της εξόδου του Lewis Hamilton. Ο Alonso πάλεψε σκληρά και κατάφερε να πάρει την 4η θέση ενώ στην 5η θέση ακολούθησε ο Ricciardo σώζοντας τα προσχήματα για τη Red Bull στον εντός έδρας αγώνα της. 

Εξαιρετικός ήταν ο Magnussen που πλασαρίστηκε 6ος, τη στιγμή που ο Button έμεινε εκτός Q3. Παρέα στο Βρετανό έκανε ο Sebastian Vettel έχοντας την ίδια τύχη. O Kvyat έφερε την Toro Rosso στην 7η θέση και θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει στην εκκίνηση με τους άπειρους Magnussen-Kvyat να εκκινούν από τη μέση της 10άδας.

Ο Raikkonen δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και περιορίστηκε στην 8η θέση, ενώ από πίσω του θα εκκινήσει ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός είχε την ταχύτητα για να πάρει την pole αλλά είναι πλέον φανερό πόση πίεση νιώθει διαπράττοντας οδηγικά λάθη και στους δύο γρήγορους γύρους του. Στην πρώτη του προσπάθεια πάτησε εκτός των ορίων της πίστας στη στροφή 8 και ο χρόνος του διεγράφη ενώ στη δεύτερη προσπάθεια έκανε τετ α κε. Έτσι, δεν πήρε χρόνο, όπως και ο Hulkenberg που συμπλήρωσε τη 10άδα. Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι η ένσταση της Force India για την ποινή του Perez απορρίφθηκε και θα εκκινήσει 16ος και όχι 11ος που κατετάγη. 

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με το πέρασμα από τη στροφή 8 καθώς πολλά μονοθέσια πατούν ολόκληρα εκτός της λευκής γραμμής που οριοθετεί την πίστα και στις κατατακτήριες δοκιμές διαγράφηκαν πολλοί χρόνοι. Ο κυριακάτικος αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά οι χρόνοι των κατατακτήριων δοκιμών:


Δείτε την pole position του Felipe Massa:



Δείτε επίσης το τετ α κε του Lewis Hamilton:



Vittorio