Τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμαών GP Καναδά: Μήνυμα pole από Hamilton

Με το Lewis Hamilton στην κορυφή των χρόνων ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Gilles Villeneuve.
Ο οδηγός της Mercedes ήταν ο μοναδικός που έπεσε κάτω από το 1:16 αφήνοντας μισό δευτερόλεπτο πίσω του, στην 3η θέση, τον team mate του Nico Rosberg. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Felipe Massa ενώ πιο πίσω έκανε την εμφάνισή του ο Daniel Ricciardo στην 5η θέση ανακάμπτοντας από τα προβλήματα που αντιμετώπισε χθες.

Οι δύο Ferrari δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από το 4-6 με τον Alonso να οδηγεί το σχηματισμό για τους κόκκινους. Σε αυτή την περίοδο μάλιστα τα μονοθέσια της Scuderia ήταν κατά 9 δέκατα πιο αργά από τον Hamilton και τα ερωτηματικά για το πόσο βελτιώθηκαν ενόψει Καναδά έγιναν πιο έντονα.

Φαβορί για την pole είναι ξεκάθαρα ο Hamilton ο οποίος έχει σπουδαία παράδοση στον Καναδά. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος του επετεύχθη με την πιο σκληρή από τις δύο γόμες της Pirelli κάτι που δείχνει ότι ο Βρετανός βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. 

Στα απρόοπτα της περιόδου η έξοδος του Esteban Gutierez στη στροφή 4 διαλύοντας το μονοθέσιό του. Η αλλαγή σασί είναι επιβεβλημένη και δε θα συμμετάσχει στις κατατακτήριες δοκιμές. 



Αναλυτικά οι χρόνοι της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμαστικών: 


Vittorio